νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Αδύνατη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην Δάφνη Αυλωναρίου λόγω ΟΤΕ


Αμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής Κύμης Αλιβερίου ζητούν οι κάτοικοι της Δάφνης Αυλωναρίου για την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής. 
Οπως λένε, είναι αδύνατη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων από τον αγροτικό γιατρό γιατί διακόπηκε η σύνδεση στο Ιντερνετ.

Δεν έχει σβήσει ακόμα η φωτιά στο Κατσαρώνι


Η φωτιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα στο Κατσαρώνι του δήμου Καρύστου δεν έχει τεθεί ακόμα υπό πλήρη έλεγχο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή παραμένουν 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση όλων των εστιών.

Μεγάλη προσοχή και σήμερα για πυρκαγιές


Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε για σήμερα Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 ο ακόλουθος χάρτης με τις περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά. 
Η Αττική, Βοιωτία, Νότια Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου.
Προσοχή λοιπόν σε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει εστία πυρκαγιάς.



Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Προειδοποίηση Ραβιόλου προς τις εταιρείες ανεμογεννητριών


Σαφή προειδοποίηση προς τις εταιρείες ανεμογεννητριών, που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του δήμου Καρύστου, για την προστασία της περιοχής από τις πυρκαγιές που προκαλούν τα εναέρια καλώδια, απέστειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος με επιστολή του. 
Στην επιστολή του ο Λευτέρης Ραβιόλος επισημαίνει τους κινδύνους που προκαλούνται από τα εναέρια καλώδια του δικτύου των αιολικών πάρκων και κάνει σαφές ότι ο δήμος Καρύστου δεν πρόκειται να δεχθεί καμμιά επιβουλή κατά της ασφάλειας των κατοίκων και της περιουσίας τους. 
Σαν τεχνοκράτης που είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ξεκαθάρισε με την επιστολή αυτή ότι οι κίνδυνοι πυρκαγιάς που, λόγω του υψηλού αιολικού δυναμικού και των μεγάλων θερμοκρασιών, απειλούν κάθε χρόνο την ευρύτερη περιοχή της νότιας Καρυστίας θα πρέπει να περιοριστούν και καλεί τις εταιρείες ανεμογεννητριών να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Είναι γνωστό ότι οι εταιρείες οφείλουν να προχωρούν σε υπογειοποίηση των καλωδίων κατά την κατασκευή του αιολικού πάρκου αλλά το αποφεύγουν για λόγους κόστους και έτσι εκθέτουν την νότια Καρυστία σε συχνούς κινδύνους και σε καταστροφικές πυρκαγιές.
Η κίνηση αυτή του Λευτέρη Ραβιόλου να προειδοποιήσει και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα προς τις εταιρείες ανεμογεννητριών βάζει ουσιαστικά στο τραπέζι ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα και δίνει με τόλμη το στίγμα της νέας πολιτικής του δήμου Καρύστου σχετικά με την αντιμετώπισή του. 


Η επιστολή αναφέρει :

Κύριοι,
Λόγω της θερινής περιόδου και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή μας, όπως καλά γνωρίζετε, θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να επιστήσω την προσοχή σας όσον αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς που οφείλετε στα εναέρια καλώδια του δικτύου των αιολικών πάρκων για τα οποία έχουμε διαμαρτυρηθεί κατ΄επανάληψη σαν Δήμος Καρύστου ζητώντας την υπογειοποίηση τους.
Σας ζητούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια που απαιτείτε ώστε να προστατεύσετε στο μέγιστο βαθμό την περιοχή μας τόσο στα σημεία που είναι ήδη εγκατεστημένες ΑΠΕ όσο και στα υπό κατασκευή έργα για τα οποία ελπίζουμε ότι έχετε ήδη προβλέψει την υπογειοποίηση των καλωδίων.
Επίσης θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση ο Δήμος μας δεν θα δεχθεί να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των δημοτών του και των περιουσιακών τους στοιχείων.
Γι' αυτό ζητούμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την αποφυγή κάθε ενδεχόμενου κινδύνου και την άμεση ενημερωσή μας για τις ενέργειές σας

Κάρυστος 28/06/2014 
Με εκτίμηση,
Λευτέρης Ραβιόλος
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρύστου

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αμεση απάντηση του Συλλόγου Γυναικών Αλιβερίου




Από τον Σύλλογο Γυναικών Αλιβερίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :




ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΕΙ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ 8 & 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ.

ΚΑΘΩΣ Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ , ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΠΩΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ‘Η ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ‘Η ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΥΠΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ-ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σεμινάρια για τους νέους δημάρχους από την Δήμος Νετ

Η Δήμος Νετ σε συνεργασία με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε χτες Τρίτη 24 Ιουνίου στη Χαλκίδα ενημερωτική ημερίδα για θέματα αυτοδιοίκησης για τους καλλικρατικούς Δήμους Εύβοιας και Βοιωτίας.Στην ενημερωτική ημερίδα τονίστηκε το πρόβλημα της χαμηλής χρηματοδότησης των δήμων που θα συνεχιστεί και την επόμενη διετία, όπως μέχρι σήμερα φαίνεται, το πρόβλημα του νέου προϋπολογισμού και άλλα διαχειριστικά ζητήματα που θα αποτελέσουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των καλλικρατικών δήμων.
Με τα ισχύοντα λοιπόν ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών θα είναι η συνεχής ενημέρωση των νέων δημάρχων στις εξελίξεις, αφού ο ρόλος του δημάρχου είναι καθοριστικός για την συνολική επιτυχία του δημοτικού έργου.
Οι περισσότεροι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Εύβοιας και Βοιωτίας παρακολούθησαν την ενημερωτική αυτή ημερίδα, αλλά και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Θα ακολουθήσει και το επίσημο διήμερο ή τριήμερο σεμινάριο που θα διοργανώνει η ΚΕΔΕ για τους νέους δημάρχους μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους τον Σεπτέμβριο 2014.
Η παρουσία των νεοεκλεγέντων δημάρχων είναι απαραίτητη. 

Σοβαρές ενστάσεις του Δημήτρη Κατσούλη για τον νομοσχέδιο Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού


Σοβαρές ενστάσεις εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Αυλώνος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Δημήτρης Κατσούλης για το Νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό.
Στο άρθρο του, που ακολουθεί, με τίτλο : ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ,  ο Δημήτρης Κατσούλης καταγγέλει τις διαδικασίες υπερεπείγοντος με τις οποίες ψηφίζεται ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο και τις συνέπειες που θα έχει αυτό για την αειφόρο ανάπτυξη και την αυτοδιοίκηση.



ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
"Tο περιβόητο Νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό «περνάει» από την Βουλή με τις καθιερωμένες πλέον διαδικασίες του «υπερεπείγοντος» δηλαδή χωρίς τον στοιχειωδώς επαρκή χρόνο που απαιτείται για να λάβουν γνώση και να διαμορφώσουν άποψη οι Βουλευτές. Θα ψηφίσουν άλλη μία φορά για ένα τόσο σημαντικό θέμα σαν μαριονέτες. Ασφαλώς ήταν σε διαβούλευση ως μέρος ενός ευρύτερου Σχέδιου Νόμου στη διάρκεια του προηγουμένου μηνός αλλά μεθοδεύτηκε η υποβολή στην Βουλή και η διαδικασία της ψήφισης υπό τον «πέλεκυ» του χρονικού ορίζοντα των «μνημονιακών υποχρεώσεων». Οι έννοιες και πολύ περισσότερο οι διαδικασίες του δημοκρατικού διαλόγου εξακολουθούν να πηγαίνουν περίπατο στο βωμό της εξασφάλισης της δόσης και κυρίως στον βωμό της κατάλυσης του Κράτους Δικαίου και όλων εκείνων των αναγκαίων σε μία σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργιών. Προφανώς και αυτό το νομοσχέδιο το οποίο το καταλληλότερο από εμάς να το κρίνει Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CIDS) (βλ.http://www.cisd.gr/archives/3236) αλλά και πλείστοι επιστημονικοί και περιβαλλοντικοί φορείς έχουν χαρακτηρίσει ως εργαλείο κατάλυσης κάθε έννοιας ορθολογικού δημοκρατικού σχεδιασμού και ως εργαλείο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μετρηθεί στις «μεταρρυθμίσεις» που προχωρά ακάθεκτη η Κυβέρνηση.
Πως άραγε μπορεί να θεωρηθεί μεταρρύθμιση η κατάλυση ή η αποστροφή σε θεσμικές και διαχειριστικές διαδικασίες που εμπεδώνουν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες της Αειφόρου Ανάπτυξης; που εκμηδενίζουν το πεδίο εφαρμογής της θεμελιώδους ευρωπαϊκής αρχής για την συμμετοχική περιβαλλοντική διακυβέρνηση; που απαξιώνουν πλήρως το ευρωπαϊκό αυτοδιοικητικό κεκτημένο;
Ασφαλώς η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά όχι αυτές που επιχειρεί η σημερινή Κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται εμπέδωση των αρχών της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με σεβασμό στην δημοκρατία και την αξία της αειφόρου ανάπτυξης. Η χώρα χρειάζεται μία αποτελεσματικότερη, σύγχρονη και ευέλικτη δημόσια διοίκηση και αντιστοίχως την ισχυρή και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση που θα διασφαλίζουν με την λειτουργία τους τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό ρόλο του κράτους και της ενεργής και συμμετέχουσας κοινωνίας των πολιτών. Είναι προφανές ότι η χώρα χρειάζεται μία αποτελεσματικότερη και δημοκρατικότερη οργάνωση με την κοινωνία παρούσα και υπεύθυνη, με τους Αυτοδιοικητικούς Θεσμούς και την Δημόσια Διοίκηση θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος. Αυτήν την Ελλάδα οι Κυβερνώντες φαίνεται ότι δεν την θέλουν. Προτιμούν το ξέφραγο αμπέλι για επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αντί να ελέγχονται ελέγχουν το κεντρικό πολιτικό σύστημα με την βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης. Σήμερα όλα γίνονται πιο ασύδοτα για όσους βάζουν χρήματα αρκεί να μπορούν να αγοράσουν όσο όσο και να κάνουν ότι θέλουν χωρίς τους περιορισμούς μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας που προστατεύει και διασφαλίζει αυτόν τον τόπο για τις επόμενες γενεές. Σε αυτό στοχεύει ο νέος νόμος για τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό που σε λίγες ώρες θα γίνει ένας ακόμη αντιαναπτυξιακός και αντισυνταγματικός νόμος.
Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό λόγο στον καθορισμό των χρήσεων γης;. Μια απλή γνώμη θα εκφράζουν για τα τοπικά και περιφερειακά σχέδια. Ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ και ο κάθε άλλος αρμόδιος Υπουργός θα αποφασίζει για τον τόπο για τον οποίο πριν από λίγες ημέρες οι πολίτες εξέλεξαν τους «τοπικούς άρχοντες». Κατά την λογική της νομοθετούσας κυβερνητικής πλειοψηφίας μόνο ο Υπουργός είναι ικανός να διακρίνει το δημόσιο συμφέρον στην γενική αλλά και στην τοπική του διάσταση!!! Οι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας οφείλουν να σωπαίνουν και να συναινούν. Εξάλλου κατά την κρατούσα στα Κυβερνητικά Μίντια θεωρία όταν οι Υπουργοί συνδιαλέγονται με τους ορατούς ή αόρατους επενδυτές «ιδρώνουν» για την ανάπτυξη, ενώ οι αυτοδιοικητικοί «διαπλέκονται»!!!.
Σε λίγο καιρό θαρθούν και άλλα. Ο «αιγιαλός», τα «δάση» η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας και έπεται συνέχεια. Εάν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν διαμορφώσει και κυρίως προτάξει την υπεράσπιση του θεσμικού και πολιτικού της ρόλου σε κάθε πεδίο αναπτυξιακής και αειφορικής πολιτικής, εάν δεν σηκώσει ψηλά την σημαία του ευρωπαϊκού αυτοδιοικητικού κεκτημένου θα έχει απαξιώσει η ίδια τη δημοκρατική και συνταγματική της αποστολή, θα έχει παραιτηθεί από όλα όσα οι θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες της πολυεπίπεδης δημοκρατικής διακυβέρνησης της έχουν ορίσει να υπηρετεί. Αξίζει αυτή την «παραίτηση» το τόπος μας;"

Συγχαρητήρια του Λευτέρη Ραβιόλου στον ΣΜΑΚ


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Καρύστου για την σημαντική προσπάθειά τους να διαφημίσουν και να προωθήσουν την περιοχή της Καρύστου, δείχνοντας με τη δήλωσή του το ζωηρό ενδιαφέρον του για την ωραία αυτή πρωτοβουλία του ΣΜΑΚ. 
Η δήλωση του Λευτέρη Ραβιόλου έχει ως εξής : 
"Αξίζουν πολλα μπράβο στο προεδρείο, στα μέλη αλλά και σε όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στο ΣΜΑΚ για την διαφήμιση της περιοχής μας! Η όμορφη παρέα που ξεκίνησε απο την Κάρυστο και έκανε τη διαδρομή Κάρυστος - Χαλκίδα - Ραφήνα διαφημίζοντας την περιοχή μας επέστρεψε εχθές το βράδυ στην παραλία Καρύστου. Συμμετέχοντες και διοργανωτές έδωσαν ένα πολύ καλό παράδειγμα ότι μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή επιτυγχάνονται στόχοι και δράσεις που ωφελούν στο μέγιστο την περιοχή μας και θα πρέπει να στηριχτούν από όλους μας! 
Συγχαρητήρια σε όλους, με την ευχή ότι το ταξίδι αυτό του ΣΜΑΚ θα συμβολίσει την αρχή για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας!"


Η Ομάδα του ΣΜΑΚ στο λιμάνι της Καρύστου λίγο πριν την εκκίνηση μαζί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Καρύστου ΦΩΤΟ : sofiascomments.blogspot.gr
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Πρόεδρος: Γεωργίου Γιάννης 
Αντιπρόεδρος: Σιδηρόπουλος Βασίλης 
Γραμματέας-Υπεύθυνος Εκδηλώσεων: Μπουρνούς Πέτρος 
Ταμίας: Μαστρογιάννη Σοφία
Έφορος: Κρίσιλιας Δημήτρης
Μέλη: Παναγιωτίδης Στάθης, Μπούμπαλος Γιώργος.


Την Κυριακή 22 Ιουνίου 20 Scooter, 2 αυτοκίνητα υποστήριξης και 1 όχημα οδικής βοήθειας ξεκίνησαν από την Κάρυστο και περνώντας από Αλιβέρι, Ερέτρια, Χαλκίδα, Καπανδρίτι, Μοναστηράκι, Ραφήνα, μοίρασαν φυλλάδια για τα αξιοθέατα της Καρυστίας και επέστρεψαν αργά το βράδυ στο Λιμάνι της Καρύστου όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους φίλους και συμπατριώτες τους.. 


Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Αγιο Λουκά Αλιβερίου

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέθηκε υπό έλεγχο απόψε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στον Αγιο Λουκά Αλιβερίου. 
Η φωτιά που προέκυψε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έκαψε περίπου 30 στρέμματα καλλιέργειες. Στην περιοχή έσπευσαν συντονισμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής του Κλιμακίου Αλιβερίου. 
Δεν υπήρξαν ζημιές σε κατοικημένες περιοχές και σπίτια.

Γιορτή του Παιδικού Σταθμού Καρύστου


Μια πολύ όμορφη γιορτή προετοιμάζει ο Παιδικός Σταθμός του δήμου Καρύστου για την Τετάρτη 2 Ιουλίου. Ολοήμερες δράσεις και δρώμενα, με καλοκαιρινές κατασκευές, θεατρική παράσταση σε διασκευή του γνωστού βιβλίου της Αλκης Ζέη "Μια Κυριακή του Απρίλη", ανάκληση αναμνήσεων της χρονιάς, χορούς, έκθεση "Θεογονία" από το προνηπιακό τμήμα και απονομή αναμνηστικών, υπόσχονται μια αξέχαστη μέρα για παιδιά και γονείς.
Ο Παιδικός Σταθμός Καρύστου καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια γιορτή - έκπληξη και καλεί τους μικρούς και μεγάλους του φίλους.


Το γέλιο μακραίνει τη ζωή




Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Δημοπρασία για την μίσθωση παραλιών από τον δήμο Καρύστου για το καλοκαίρι 2014


Ο δήμος Καρύστου προκηρύσσει δημοπρασία για την μίσθωση παραλιών το καλοκαίρι 2014.
Ολόκληρη η απόφαση εδώ :



 

Το ερειπωμένο ελληνικό σχολείο της Ιμβρου περνάει σε ελληνικά χέρια



Τo δημευμένο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια κτίριο του ελληνικού δημοτικού σχολείου στα Αγρίδια της Ιμβρου παραχωρήθηκε και πάλι από τις τουρκικές αρχές, με τη μορφή της προσωρινής αμισθί και επ' αόριστο παραχώρησης, στην ελληνική κοινότητα, με σκοπό να λειτουργήσει γυμνάσιο - λύκειο.


Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επαναλειτουργία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με έναν μικρό αριθμό μαθητών, του δημοτικού σχολείου στους Αγίους Θεοδώρους, που είναι και η πατρίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Η υπογραφή της παραχώρησης έγινε από τον Τούρκο έπαρχο της Ιμβρου προς τον νεοϊδρυθέντα Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ιμβρου, παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου και εκπρόσωπου των μειονοτικών ιδρυμάτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφιών της Τουρκίας, Λάκη Βίγκα, και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου και αντιπροέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων Ιωακείμ Καμπουρόπουλου.
Η παραχώρηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την επαναλειτουργία μετά σχεδόν 50 χρόνια, όταν οι τουρκικές αρχές πήραν τα μέτρα που οδήγησαν στον αφανισμό των Ελλήνων της Ιμβρου, του δευτεροβάθμιου ελληνικού σχολείου στην Ιμβρο.

Πηγή : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64022984

Προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τους Λιμενικούς Σταθμούς της Εύβοιας


Κωφεύει και αδιαφορεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στις πραγματικές ανάγκες λιμενικής παρακολούθησης και υποστήριξης που παρέχουν οι Λιμενικοί Σταθμοί της νότιας Εύβοιας και έχει προγραμματίσει τη σταδιακή κατάργηση και συγχώνευσή τους γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στην περιοχή.
Ξεκινώντας από το Μαρμάρι όπου ο Λιμενικός Σταθμός καταργήθηκε πρόσφατα το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλους Λιμενικούς Σταθμούς με αποτέλεσμα μια μεγάλη τουριστική και αλιευτική περιοχή όπως είναι η νότια Εύβοια με λιμάνια που εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες ετησίως να μένει κατ' ουσία χωρίς τις απαραίτητες υποδομές.
Η υπερσυγκέντρωση των διοικητικών και λιμενικών υπηρεσιών σε μία κεντρική όπως σχεδιάζεται να γίνει στην Εύβοια περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα επιλύσει τόσο για την ακτοπλοϊα όσο και για τους αλιείς της περιοχής.
Για την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου ο δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης έστειλε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη την ακόλουθη επιστολή : 

" Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, καθώς με την παράγραφο 4 του άρθρου 27 του Προεδρικού Διατάγματος υπ’ αριθ. 81, με τίτλο «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών», αποφασίστηκε η κατάργηση του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή απαράδεκτη διότι το λιμάνι Μαρμαρίου εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου καθώς πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς το λιμάνι της Ραφήνας. Εκτός από το συγκεκριμένο λόγο, κρίνεται απαραίτητη η παραμονή του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου καθώς στο Μαρμάρι υφίστανται πολλοί αλιείς. Για την έκδοση αδειών πλόων, αλιείας επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σκαφών, την έκδοση ατομικών αδειών επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, αρμόδιος φορέας είναι ο συγκεκριμένος λιμενικός σταθμός. Τέλος, στην αρμοδιότητα του λιμενικού σταθμού, περιλαμβάνεται και η άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων γενικών ανακριτικών υπαλλήλων σχετικά με αδικήματα που τελούνται στην περιφέρεια του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάμε την εκ νέου εξέταση της κατάργησης του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου και ζητάμε την συνέχιση της λειτουργίας του.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε."


Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει και τους βουλευτές της Εύβοιας, ενώ ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης
Αμφίβολο κρίνεται αν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα επανεξετάσει το θέμα καθώς έχουν δρομολογηθεί και άλλες συγχωνεύσεις Λιμενικών Σταθμών.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αστραψε και βρόντησε ο Θωμάς

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά προκάλεσαν οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Θανάση Μπουραντά σε τηλεοπτικό κανάλι της Λαμίας. "Αερολογίες" και "ανέξοδη καραμέλλα" χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου τις δηλώσεις αυτές προειδοποιώντας τον Θανάση Μπουραντά ότι η υπομονή του τελείωσε και ότι θα επιληφθεί η δικαιοσύνη για τα όσα προκλητικά δήλωσε. Παράλληλα ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου τόνισε ότι τόσα χρόνια ο Θανάσης Μπουραντάς απουσίαζε από τους αγώνες διεκδίκησης της περιοχής και ότι δεν είναι καν δημότης Κύμης Αλιβερίου.

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του Θανάση Μπουραντά ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς είπε :

"Κύριε Μπουραντά : Μετά τα όσα προκλητικά και πάλι δηλώσατε στις 13/06/2014 σε τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας, σας τονίζουμε:
Οι εκλογές τελείωσαν και μαζί με αυτές και η ανοχή μας. Αποδείξτε όσα λέτε ή σταματήστε άμεσα τις αερολογίες, ειδάλλως θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Οφείλετε να ενημερωθείτε για το τι ισχύει στο Δήμο και να υλοποιήσετε τα ελάχιστα στα οποία αναφερθήκατε προεκλογικά.
Βρισκόμαστε σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την κοινωνία, όπου .... δυστυχώς τα φαινόμενα παραπληροφόρησης και λαϊκισμού ανθούν. Γίνεται όμως ολοφάνερο ότι ο κ. Μπουραντάς, (την έπαρση και την αλαζονεία του οποίου αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας), έχει χάσει κάθε μέτρο, με απώτερο στόχο την μικροπολιτική εκμετάλλευση κάθε θέματος.
Θεωρούμε σκόπιμο, μετά και τα όσα συνέχισε να εκστομίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι να απαντήσουμε, όχι ως απολογία στα όσα ανέξοδα αναφέρει, αλλά για να του πούμε ότι :
Κύριε Μπουραντά:
1. Βάλτε μια τελεία στην ανέξοδη καραμέλα περί οικονομικών ατασθαλιών. Και η πιο γλυκιά καραμέλα κάποτε τελειώνει.
Κατά την διάρκεια των εκλογών, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας σας , αποφασίσαμε να παρακάμψουμε κάθε ποινική δίωξη εναντίον σας . Και το κάνουμε από λόγους αρχής και πολιτικού πολιτισμού. Οι εκλογές όμως τελείωσαν και μαζί με αυτές και η ανοχή μας. Στο εξής οφείλεται να μιλάτε εμπεριστατωμένα και όχι με, εάν … άμα.. και εφόσον. Διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κληθεί να αξιολογήσει την εμμονή σας στη συκοφαντία.
2. Παρότι δεν είστε δημότης Κύμης – Αλιβερίου οφείλετε πλέον να ενημερωθείτε για τα τοπικά δρώμενα. Η άγνοιά σας φαίνεται και από τις αναφορές σας για τον Αθλητικό Όμιλο Κύμης. Μια ομάδα στην διοίκηση της οποίας δεν συμμετέχω και την οποία ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου την αντιμετώπισε ισότιμα με όλες τις ομάδες του Δήμου μας. Ουδέποτε του δόθηκε πρόσθετη χορηγία . Πέρα από ανακριβείς οι αναφορές που γίνονται εκ μέρους σας είναι υβριστικές και συκοφαντικές, αποσκοπώντας στην μείωση αλλά και την προσβολή της
προσωπικότητάς μου. Κάτι που δεν προτίθεμαι να δεχτώ και θα το διαπιστώσετε, επίσης, στο άμεσο μέλλον ,εφόσον δεν αλλάξετε αυτή σας την συκοφαντική τακτική.
3. Η μη συμμετοχή σας όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου δικαιολογεί πλήρως την άγνοια σας. Να σας γνωρίσουμε όμως ότι για το λιμάνι της Κύμης από τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό έχει χαρακτηριστεί : διεθνούς ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας. Από την μέχρι σήμερα πορεία σας, έχει αποδειχθεί ότι επανειλημμένα δεν υλοποιείται τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων. Ευελπιστούμε
ότι με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, δεν θα παρακάμψετε και τις αποφάσεις των Υπουργείων και πληθώρας άλλων φορέων για το θέμα αυτό. Υπάρχουν σχετικοί φάκελοι στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ που υποδεικνύουν τον ρόλο του λιμανιού. Καλό θα ήταν έστω και τώρα να ενημερωθείτε και εσείς, όπως ενημερωμένη και αποφασισμένη πλήρως είναι και η τοπική κοινωνία. Μείνετε λοιπόν στα όσα προεκλογικά λέγατε για το ρόλο του λιμανιού και αφήστε τους πρόσφατους προσωπικούς σας επανασχεδιασμούς, για τον τρόπο λειτουργίας του στο μέλλον.
Δεν πήρατε λευκή επιταγή στις πρόσφατες εκλογές κύριε Μπουραντά!
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει για να παραχθεί ψωμί, ασχολείται με μικροπολιτικές ζυμώσεις για την παραγωγή αναθυμιάσεων και προκαλεί θορύβους για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Εκτός εάν, δεν θέλουμε να το πιστεύουμε, τα κάνει όλα αυτά για να καλύψει την ανεπάρκειά και την αδυναμία του στο
άμεσο μέλλον.
Όμως το αύριο, όλων όσων ζούμε σε αυτό τον τόπο, το δικό μας και των παιδιών μας είναι θέμα σημαντικό. Δείξτε λοιπόν σήμερα κύριε Μπουραντά την πρέπουσα σοβαρότητα και τον πρέποντα σεβασμό, ώστε αύριο να μπορούμε να ζούμε όλοι εδώ στον τόπο μας με εργασία και προκοπή.
Και παρά την μέχρι σήμερα συμπεριφορά σας, δηλώνουμε και πάλι ότι θα είμαστε δίπλα σας με σταθερή διάθεση συνεργασίας για το καλό του τόπου μας. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και αυτό πρέπει άμεσα να το κατανοήσετε.

Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου
Δημήτρης Θωμάς"

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου



Στο δήμο Κύμης Αλιβερίου το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί δικαιολογία της δημοτικής αρχής για αναστολή των εργασιών της. Αντίθετα ο προγραμματισμός και η ένταξη νέων έργων συνεχίζεται κανονικά.

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου και ώρα 13.30 μμ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Αλιβερίου. Πέμπτη 19-6- 2014 και ώρα 13:30.

Θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Υποβολή πρότασης για ένταξη της μελέτης: «Υπόλοιπες εργασίες Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Ενότητας II Αλιβερίου»στο Χ.Π. «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014″ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Υποβολή πρότασης για ένταξη της μελέτης: «Υπόλοιπες εργασίες Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Ενότητας IIΙ Αλιβερίου»στο Χ.Π. «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014″ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Υποβολή πρότασης για ένταξη της μελέτης: «Υπόλοιπες εργασίες Γ.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΑΜΥΝΕΩΝ»στο Χ.Π. «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014″ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Υποβολή πρότασης για ένταξη της μελέτης: «ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ»στο Χ.Π. «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014″ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Έγκριση 1ο Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών πυρκαγιάς Αυγούστου 2012»
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών πυρκαγιάς Αυγούστου 2012»
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου ΔΔ Αλιβερίου»
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Ανάπλαση κέντρου Αλιβερίου ΔΚ Ταμυνέων»
Γνωμοδότηση για την μετεγκατάσταση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας SEAFARMIONIANAE
Τροποποίηση προϋπολογισμού
Έγκριση ηλεκτροδότησης δυο πίλαρστο έργο «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Κύμης»
Ο Πρόεδρος

Άγγελος Ποθητάκης

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μεσοχωρίτικα 2014






Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίων ενημερώνει για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων που αναμένονται όπως πάντα με πολύ ενδιαφέρον.
Είναι παράδοση στον δραστήριο Σύλλογο Μεσοχωρίων να παρουσιάζει εξαιρετικές εκδηλώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.


Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Με ποιούς όρους συμμετέχουν οι Δήμοι στο νέο ΕΣΠΑ


ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ


Της Κατερίνας Μήτσου*
 Αναδημοσίευση από: 




Στόχος της στρατηγικής “Ευρώπη 2020” είναι μια ανάπτυξη έξυπνη, με επενδύσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, βιώσιμη, με μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και χωρίς αποκλεισμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη μείωση της φτώχειας.
Το νέο ΕΣΠΑ, έχει διαμορφωθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση και για το λόγο αυτό είναι πολύ διαφορετικό στη φιλοσοφία του. Εμπεριέχει πολλές απαιτήσεις, δίνοντας έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της «έξυπνης εξειδίκευσης», της απασχόλησης, αλλά και σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και σε ολοκληρωμένα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης. Ένα σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι η χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών θα είναι πλέον πολυτομεακή.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα επαναπροσδιορίζεται και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον προγραμματισμό, την συμμετοχή και την υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αναπτύξει ουσιαστική συνεργασία τόσο με τον ιδιωτικό τομέα, όσο και με την κοινωνία των πολιτών για την προετοιμασία, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση κάθε προγράμματος και μάλιστα χωρίς να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη λήψη των αποφάσεων.
Επίσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται  σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες να καθορίσουν την στρατηγική ανάπτυξης της περιοχής, να περιγράψουν τους στόχους και να διαμορφώσουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και συγκεκριμένα έργα.
Τέλος η  Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να ενημερώσει τους εταίρους, να συντονίσει το διάλογο μεταξύ όλων των μερών, να διευκολύνει τις συνεργασίες και τις συμφωνίες.

Οι καινοτομίες στη Νέα Προγραμματική Περίοδο

Τρεις είναι οι βασικές καινοτομίες που εντοπίζονται στη Νέα Προγραμματική Περίοδο: η εταιρική σχέση, η διαβούλευση μεταξύ των εταίρων και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Α. Εταιρική σχέση

Η αρχή της εταιρικής σχέσης αναφέρεται στη συνεργασία ανάμεσα στις δημόσιες αρχές των κρατών – μελών (εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο), στον ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία των πολιτών. Η συνεργασία αυτή βασίζεται στην ουσιαστική συμμετοχή όλων των εταίρων, καθ’ όλη τη διάρκεια του εκάστοτε προγράμματος (διαβούλευση, προετοιμασία, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση), διασφαλίζοντας την πολυφωνία στην εταιρική σχέση, αλλά και ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε κάθε εταίρο, από όποιον τομέα και αν προέρχεται.
Το κράτος – μέλος καλείται να οργανώσει εταιρική σχέση με:
α) τις αρμόδιες περιφερειακές, τοπικές και άλλες δημόσιες αρχές, β) τους οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους και γ) οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο φορέα που εκπροσωπεί την κοινωνία των πολιτών (περιβαλλοντικοί εταίροι, ΜΚΟ, φορείς αρμόδιοι για την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού).

Β. Χρηματοδοτικά εργαλεία
1. Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD)

Η CLLD είναι ένα επιμέρους εργαλείο προς χρήση σε υπό-περιφερειακό επίπεδο. Αναπτύσσεται με πρωτοβουλία των κοινοτήτων, από ομάδες τοπικής δράσης που απαρτίζονται από εκπροσώπους των τοπικών δημόσιων και ιδιωτικών κοινωνικοοικονομικών συμφερόντων. Η κοινωνία των πολιτών και οι εταίροι του ιδιωτικού τομέα κατέχουν τουλάχιστον το 50% της εξουσίας στη λήψη αποφάσεων και καμία ομάδα συμφερόντων δεν έχει πάνω από το 49% των ψήφων. Οι στρατηγικές της τοπικής ανάπτυξης καθορίζουν την περιοχή και τον πληθυσμό που καλύπτεται, περιλαμβάνουν την ανάλυση των αναπτυξιακών αναγκών και της δυναμικής της περιοχής, περιγράφουν τους στόχους και διαμορφώνουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, όπου θα καταδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο οι στόχοι μεταφράζονται σε συγκεκριμένα έργα.
Χρηματοδοτείται από το Κοινό Στρατηγικό Πλαίσιο (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας & Αλιείας & Ταμείο Συνοχής).


2. Ολοκληρωμένη Εδαφική Επένδυση
Η ΟΕΕ είναι ένα εργαλείο υλοποίησης εδαφικών στρατηγικών με ολοκληρωμένο τρόπο.
Τα βασικά στοιχεία μιας ΟΕΕ είναι: α) καθορισμένη περιοχή και ολοκληρωμένη εδαφική στρατηγική ανάπτυξης, β) δέσμη δράσεων προς υλοποίηση γ) ρυθμίσεις διακυβέρνησης για τη διαχείριση της ΟΕΕ.
Χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ, το ΕΚΤ και το Ταμείο Συνοχής, αλλά δεν είναι υποχρεωτικός ο συνδυασμός όλων των ταμείων.

3. Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη
Στοχεύει στην καλλιέργεια ολοκληρωμένων αστικών πολιτικών, με σκοπό να ενισχυθεί ο ρόλος των πόλεων.
Οι πόλεις συνδυάζουν δράσεις που υποστηρίζονται από τομεακές επενδυτικές προτεραιότητες αστικού χαρακτήρα (βελτίωση αστικού περιβάλλοντος, προώθηση βιώσιμης αστικής κινητικότητας, κ.α.) και τις ενσωματώσουν στην ολοκληρωμένη στρατηγική αστικής ανάπτυξης.
Προσφέρει τη δυνατότητα για συνδυασμό χρηματοδοτήσεων που συνδέονται με διαφορετικούς θεματικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης από τους άξονες προτεραιοτήτων και επιχειρησιακά προγράμματα που υποστηρίζονται από τα ΕΤΠΑ, ΕΚΤ και Ταμείο Συνοχής.

Γ. Διαβούλευση

Τί είναι διαβούλευση;
Η διαβούλευση αποτελεί μια συνεχή, αμφίδρομη και διαδραστική διαδικασία, που στοχεύει στην αναζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, ανάμεσα στους συμμετέχοντες σε αυτή. Η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως περιλαμβάνει την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, τον καθορισμό των επιμέρους θεμάτων για τα οποία γίνεται η διαβούλευση, τη συζήτηση προτάσεων και την ανταλλαγή επιχειρημάτων και τέλος τη συμφωνία για ανάληψη ενεργειών από κοινού.

Ποιοί συμμετέχουν στη διαβούλευση;
Όλοι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας: τοπικές δημόσιες αρχές, τοπικοί εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς, τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, φορείς ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, καθώς και κάθε άλλος φορέας που δρα σε τοπικό επίπεδο, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των δυνατοτήτων του, μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη των κοινών στόχων.

Ποιός ο ρόλος του Δήμου στη διαβούλευση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων;
Ο δήμος μπορεί και οφείλει να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο κοντινότερος στον πολίτη θεσμός, γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες. αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία. Επιπλέον, γνωρίζει ότι η εμπλοκή της σε ζητήματα αναπτυξιακά και μη, μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Επειδή όμως, η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή σαν ένα ενιαίο σύνολο πολιτών, αλλά σαν διαφορετικές ομάδες συμφερόντων και εταίρων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να συγκεντρώσει και να συντονίσει τον «πολύχρωμο» αυτό πληθυσμό, ενισχύοντας την ανταλλαγή απόψεων, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
Συνεπώς, η τοπική αρχή είναι η πλέον αρμόδια για την ενημέρωση των εταίρων, τη διοργάνωση των επαφών και του διαλόγου μεταξύ των φορέων που λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο, τη λήψη αποφάσεων για τις γενικές αρχές της συνεργασίας, τη διευκόλυνση των συνεργασιών και εν συνεχεία για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος ως προς τη συνέχιση των διαδικασιών και τη μακροπρόθεσμη προοπτική των συμφωνιών.

* Η Κατερίνα Μήτσου είναι συνεργάτης της ΚΕΔΕ

Πηγή : http://evia2020.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6.html Ιστολόγιο 

Συνδικαλιστική δράση και πολιτική δραστηριότητα του Θανάση Μπουραντά


Από την ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ το βιογραφικό του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κύμης Αλιβερίου. Εμφαση δίνεται όπως φαίνεται στην συνδικαλιστική - πολιτική δράση του κ. Μπουραντά. 



Ο Αθανάσιος Μπουραντάς γεννήθηκε το 1945 στην κοινότητα Ζαράκων Καρυστίας. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ. 
Η πολιτική του δράση αρχίζει αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας, με την οργάνωσή του στο ΠΑΣΟΚ. Πρωτοστατεί σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έγιναν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα στην Εύβοια.
Ήταν μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας από το 1978 μέχρι το 1989 και Γραμματέας της τα τρία τελευταία χρόνια (87-89). Ήταν κατά καιρούς μέλος της επιτροπής συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ.
Η συνδικαλιστική του δράση αρχίζει το 1971 μαζί με ομάδα άλλων στελεχών. Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε γρήγορα αφού διαπιστώθηκε στην πράξη ότι ήταν αδύνατο να αναπτυχθεί οποιαδήποτε ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Αμέσως μετά την μεταπολίτευση αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, που διακόπτεται τον Ιανουάριο του 1995 με την ανάληψη των καθηκόντων του Νομάρχη Ευβοίας.
Είχε την ιδιότητα του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για 11,5 χρόνια, του Προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ για 2 χρόνια και του μέλους του Δ.Σ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) για 12,5 χρόνια.
Μέσα από αδιάκοπη προσπάθεια και καθημερινούς αγώνες το Εργατικό Κέντρο στην Εύβοια αναδείχθηκε ο ηγετικός και ο πλέον αξιόπιστος και αποδεκτός από όλους φορέας στην αντιμετώπιση όλων των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων του Νομού.
Με την ιδιότητα του εκπροσώπου των εργαζομένων συμμετείχε στην σύνθεση του Νομαρχιακού Συμβουλίου πριν την καθιέρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (1983-1994).
Στις εκλογές του 1990 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και το 1993 υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Ευβοίας όπου αναδείχθηκε πρώτος αναπληρωματικός.
Με την καθιέρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκλέγεται πρώτος αιρετός Νομάρχης Ευβοίας (1995 - 1998).
Την περίοδο 1999 - 2002 είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Επανεκλέγεται αιρετός Νομάρχης Ευβοίας για την περίοδο 2003-2006 & 2007-2010.
Εκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας για την περίοδο 2011-2014.
Το 2014 θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέγεται δήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Το 1ο δημοτικό σχολείο Καρύστου διοργανώνει τα "Κοτσίκεια 2014"




Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, σας προσκαλεί στα "Κοτσίκεια 2014" που διοργανώνει για πρώτη φορά ( προς τιμή των αδελφών Κότσικα), την Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 8 μμ στο προαύλιο του Γιοκαλείου Ιδρύματος.
Η φωτογραφική επιμέλεια είναι του Γιώργου Λυκουρόπουλου.

Tο πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει:
1. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα σχολεία της περιοχής του χθες και του σήμερα.
2. Παρουσίαση - περιγραφή της ζωής και του έργου των Αδελφών Κότσικα από μαθητές του Σχολείου μας.
3. Παιδική χορωδία υπό την επιμέλεια της μουσικού Σεβαστής Ζωγράφου και το μουσικό συγκρότημα της Σέβης Στελιάτου.

Εξι σίγουροι τρόποι για να κερδίσεις τους άλλους



  1. Να δείχνεις πάντα πραγματικό ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους. Το ψεύτικο φαίνεται πάντα. 
  2. Χαμογέλα πλατειά. Το σφιγμένο ύφος απωθεί τους άλλους.
  3. Να θυμάσαι πάντα το μικρό όνομα κάποιου που σ' ενδιαφέρει. Είναι ο πιο γλυκός ήχος για κείνον.
  4. Να είσαι καλός ακροατής. Πάψε να μιλάς κι ενθάρρυνε τους άλλους να μιλήσουν για τον εαυτό τους.
  5. Ζήτησε να μάθεις τα ενδιαφέροντα των άλλων. Ολοι κολακεύονται με αυτό.  
  6. Να κάνεις τον άλλον να νοιώθει σημαντικός. Δεν θα σε ξεχάσει ποτέ.

Περίληψη του βιβλίου του Dale Carnegie

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Βόλτα με ποδήλατο από το Λονδίνο στην Κάρυστο


Τη βόλτα τους από το Λονδίνο στην Κάρυστο ξεκινάνε στις 15 Ιουνίου οι Γεράσιμος Λυκούδης και Γεράσιμος Μαλούτας με τα ποδήλατά τους. Μια βόλτα 3.000 χιλιομέτρων που πρέπει νάχεις μεγάλες αντοχές και πολύ κουράγιο για να την τολμήσεις. 


Οι δυο φίλοι θα περάσουν από Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Αυστρία, Ιταλία για να καταλήξουν στην Ελλάδα διανύοντας καθημερινά 200 - 300 χιλιόμετρα σε επαρχιακές οδούς με ανάπαυση 6-8 ωρών την ημέρα.
Ποδηλατικοί Σύλλογοι της Ευρώπης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή τους στους δυο Γεράσιμους και θα υπάρχουν συναντήσεις σε όλο το μήκος της διαδρομής από το Λονδίνο μέχρι την Κάρυστο ενώ έχει ήδη ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια για την πρωτότυπη αυτή ποδηλατοδρομία στα ευρωπαϊκά δίκτυα. 

 
Οι δύο ποδηλάτες έχουν προσκληθεί και θα επισκεφτούν την αδελφοποιημένη πόλη της Kαρύστου στη Γαλλία – Tilleul στο Belfort και Badia Polesina όπου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις προς τιμή τους. 
Η ωραία αυτή προσπάθεια των δύο ποδηλατών είναι η ανάδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας και η προβολή της Ελλάδας και της Καρύστου στην Ευρώπη. 
Ένα ταξίδι αντοχής, ένα ταξίδι-εμπειρία, ένα ταξίδι που λίγοι θα τολμούσαν να πραγματοποιήσουν σαν ένα προσωπικό στοίχημα.
Κρυφός πόθος των δύο ποδηλατών και όσων πιστεύουν στην προσπάθεια αυτή είναι να εδραιωθεί το LONDON-KARYSTOS Race, πανευρωπαϊκά και όχι μόνο.
Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν ο Μιχάλης Μεσταμπέλης και ο Παναγιώτης Καραθανάσης, οι οποίοι με τις μοτοσυκλέτες τους θα κάνουν την ίδια διαδρομή, προσφέροντας αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης και θα καλύψουν την προσπάθεια με φωτογραφικό υλικό.


Κάτι ξέρει ο Λευτέρης


Από τις πρώτες κιόλας μέρες άρχισε να δείχνει ο Λευτέρης Ραβιόλος την αποφασιστικότητά του να μην αφήσει τίποτα στην τύχη. Στην επιστολή που έστειλε χτες στον απερχόμενο Δήμαρχο Νίκο Μανώλη κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να περιμένει την 1 Σεπτεμβρίου για να ασχοληθεί με την εικόνα και τις προοπτικές του δήμου Καρύστου και ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η νέα Δημοτική Αρχή Καρύστου δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σωστή διαχείρηση της καθημερινότητας των 
πολιτών και ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο για τη χάραξη της νέας προοπτικής του τόπου.
Κάτι ξέρει ο Λευτέρης που το λέει, αυτό το τελευταίο ειδικά. 
Μήπως κάποιοι πάνε να περάσουν αποφάσεις την τελευταία στιγμή;

Στην επιστολή του ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος αναφέρει :

Κύριε Δήμαρχε,
Επειδή η εικόνα του Δήμου μας μετά τις εκλογές στις 18 Μαϊου παρουσιάζεται αποδιοργανωμένη, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, λόγω της τουριστικής περιόδου που διανύουμε, να επιδείξετε ενδιαφέρον στα τρέχοντα θέματα καθημερινότητας που αφορούν στην καθαριότητα, στην ύδρευση και στα υπόλοιπα λειτουργικά θέματα του Δήμου μας.
Σας καλώ επίσης να μην δεσμεύσετε το νέο δημοτικό συμβούλιο με περαιτέρω ενέργειες και αποφάσεις για τις οποίες θα πρέπει να αποφανθεί το ίδιο από τον Σεπτέμβριο μετά την νέα εντολή που του έδωσαν οι δημότες του δήμου μας στις εκλογές.


ΚΑΡΥΣΤΟΣ, 10/06/2014

Με εκτίμηση,

Ελευθέριος Ραβιόλος
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος
Δήμου Καρύστου

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Εύστοχη η παρατήρηση του Παπαλυμπέρη

"Για μια ακόμα φορά, εχθές το βράδυ, 
αυτοκίνητα και πεζοί συναγωνίζονταν για το ποιός έχει προτεραιότητα. Αυτά συμβαίνουν στην παραλία της Καρύστου και μετά μιλάμε για τουρισμό!" έγραψε στο facebook o υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Ισίδωρος Παπαλυμπέρης.
Εύστοχη επισήμανση καθώς οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες αναφέρουν ότι η παραλιακή της Καρύστου και οι κάθετοι δρόμοι στην Αγορά, γύρω από την πλατεία Αμαλίας και μέχρι το Δημαρχείο που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κίνηση ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να αποσυμφορηθούν.  Ενα θέμα που πρέπει να απασχολήσει άμεσα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο από το Σεπτέμβρη. 

Προγραμματισμός έργων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίων




Μεγάλη δραστηριότητα έχει αναπτύξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίων του δήμου Καρύστου.
Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος Μαρία Ρούπα και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου πιστεύουν ότι ο σωστός προγραμματισμός θα φέρει την επιτυχία. Ετσι για το φετεινό καλοκαίρι προγραμματίζουν μια σειρά έργων και δραστηριοτήτων που αφορούν την ανάδειξη σημαντικών σημείων του χωριού τους και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που δημοσίευσαν.


Εκτός κυβέρνησης Σίμος και Συμεών


Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένουν τελικά ο Σίμος και ο Συμεών Κεδίκογλου. Η μοίρα κοινή αλλά οι αιτίες διαφορετικές.
Ο Συμεών ίσως "πλήρωσε" από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τις πρόσφατες δηλώσεις του και την εμμονή του σε ορισμένα θέματα που είχαν ενοχλήσει πολλούς. Φαίνεται όμως ότι δεν τον ενδιέφερε και πολύ να παραμείνει στην κυβέρνηση αυτή.


Ο άλλος Κεδίκογλου όμως, ο Σίμος, μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος, χρεώνεται εκτός των άλλων και τη δυσαρέσκεια της βάσης της Ν.Δ. στην Εύβοια με τις φημολογούμενες παρεμβάσεις του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος δημοσιογράφος - κυβερνητικός εκπρόσωπος που τιμωρήθηκε με διαγραφή από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών ΕΣΗΕΑ για το «Μαύρο της ΕΡΤ» και την χωρίς αποζημίωση μαζική απόλυση δημοσιογράφων συναδέλφων του, ποινή που επικύρωσε ο ΕΔΟΕΑΠ, το αρμόδιο δευτεροβάθμιο όργανο.  
Την παραπομπή του Σ. Κεδίκογλου ως δημοσιογράφου, που διέσυρε τους συναδέλφους του και πρωτοστάτησε στο λουκέτο της ΕΡΤ και τις απολύσεις αποφάσισε αυτεπάγγελτα το ΠΠΣ, μετά από έγκληση του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Κώστα Μπετινάκη και το δευτεροβάθμιο όργανο μετά από 9ωρη μαραθώνια συνεδρίαση επικύρωσε διαγράφοντας οριστικά τον Σίμο από τα μητρώα δημοσιογράφων ως υπεύθυνο για το αλλαλούμ του λουκέτου στην πρώην ΕΡΤ της οποίας υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος.  
Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε εργαστεί ως συμπαρουσιαστής της Ρούλας Κορομηλά στην εκπομπή «Bravissimo» στη δεκαετία του 90 παρουσιάζοντας μια αυτόνομη ενότητα. Από το «Bravissimo» στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα μακριά αν υπολογίσει κανείς ότι η πολιτική έχει γίνει ένα ριάλιτι με τους πρωταγωνιστές και τους εκπροσώπους που της αξίζουν. "Κατά συνέπεια, όταν αποχωρήσει από την πολιτική, μπορεί εύκολα να επιστρέψει στην τηλεόραση, κατά προτίμηση στη νέα ΕΡΤ της αξιοκρατίας και του ποιοτικού προγράμματος..." όπως γράφτηκε πρόσφατα σε ημερήσια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας.
Τελικά "τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά" όπως εύστοχα είχε δηλώσει πρόσφατα η πρώην βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Ιστιαίας Ουρανία Παπανδρέου, που είχε ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα κατά των εξαδέλφων υφυπουργών.

Ημερίδα για την πυρασφάλεια οργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίων


Μια σημαντική πρωτοβουλία για την πυρασφάλεια της περιοχής πήρε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίων που διοργανώνει Ημερίδα για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πυρασφάλειας - πυροπροστασίας την Τρίτη 10 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοχωρίων.
Οι κάτοικοι θα ενημερωθούν από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τους κινδύνους πυρκαγιάς και τους τρόπους πρόληψης που πρέπει να γνωρίζουν και να μην αμελούν.
Σημειώνεται ότι η περιοχή ανήκει στις πυρόπληκτες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την πύρινη λαίλαπα με σοβαρές συνέπειες στο φυσικό της περιβάλλον.
Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών προέρχεται από την ανθρώπινη αμέλεια και γιαυτό η ενημέρωση των κατοίκων είναι απαραίτητη.


H πρωτιά της Μαρίας


Δεν είναι τυχαία η πρωτιά για αρκετά συνεχή χρόνια της Μαρίας Βερούχη - Λεμονιά στο Τοπικό Συμβούλιο της Καρύστου. 
Για άλλη μια θητεία τίμησαν οι συμπολίτες της τη Μαρία και την εξέλεξαν Πρόεδρο του Τοπικού Καρύστου, με τον συνδυασμό του Λευτέρη Ραβιόλου, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην πόλη της Καρύστου. 
Η Μαρία έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει με ότι ασχοληθεί αφού και σαν Πρόεδρος Επαγγελματοβιοτεχνών Καρύστου έχει να επιδείξει επιτυχημένο έργο. 

Παγώνει το Taxis Net εν αναμονή του νέου Γ.Γ. Εσόδων



Παγώνει έως την ερχόμενη Τρίτη η έκδοση πιστοποιητικών για το φόρο ακινήτων, τη φορολογική ενημερότητα καθώς και της κατάθεσης δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, μέχρι την πλήρωση της θέσης του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε., που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxisnet:
Αναστέλλεται έως την Τρίτη 10/6, η χορήγηση μέσω του συστήματος TAXISnet των πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010 - 2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012 - 2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικ. έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10/6. Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξ αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών.


Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ανακαίνιση της νέας Στέγης της Ομάδας Αλληλεγγύης Αλιβερίου


Η δραστήρια Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου ευχαριστεί τους εθελοντές και τους φίλους που βοήθησαν για την ανακαίνιση της καινούργιας Στέγης της Ομάδας.
Οι σοβαρές πρωτοβουλίες της Ομάδας Αλληλεγύης Αλιβερίου σε πολύ σύντομο διάστημα την ανέδειξαν σε φορέα στήριξης των συμπολιτών μας.

Οπως αναφέρει η Ομάδα Αλληλεγγύης : "Το καινούργιο μας σπίτι είναι σχεδόν έτοιμο και θα στεγάσει από αρχές Ιουλίου πλέον το φαρμακείο μας, την ενισχυτική διδασκαλία, την ομάδα των ψυχολόγων καθώς και όλες μας τις εβδομαδιαίες δράσεις. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους κ.Κώστα Δημολιάνη και το κατάστημα "Deco-shop" στο Αλιβέρι για την προσφορά του σε υλικά για το σπίτι, κ.Καλαϊτζή Μιχάλη, κ.Παπουτσή Ιωάννη και κ.Μπέλμπα Χρήστο-Οικοδομικές επιχειρήσεις- οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και η βοήθειά τους πάντα πολύτιμη. Βέβαια δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον κ Ελευθερίου Δημήτριο ο οποίος μας παραχώρησε την Στέγη.
Έχουμε αναφέρει σε παλαιότερό μας σχόλιο ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν την ομάδα μας και την τοπική κοινωνία εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας ακόμη πιο δυνατοί.Θέλουμε να συμπληρώσουμε ότι όχι μόνο συνεχίζουμε το έργο μας αλλά πλέον μας κάνουν να θέτουμε ακόμη υψηλότερους στόχους με τελικό στόχο την μείωση της ανεργίας και σύντομα με νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας"

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ξεκουραζόμαστε


Αρχισαν τα μπάνια του λαού. Περιμένουμε και το Αγιο Πνεύμα να μας δώσει φώτιση.
Σταμάτησαν (προσωρινώς;) οι κονταρομαχίες μεταξύ κερδισμένων και χαμένων των δημοτικών εκλογών. Αν και μερικοί εκτός απ' το κοντάρι έχουν χάσει τ' αυγά και τα καλάθια.
Προς το παρόν πάντως είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα .. είμαστε.