νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Προτεραιότητα του Ραβιόλου ο Τουρισμός της περιοχής


Με μια πολύ προσεκτική δήλωση σχετικά για την τουριστική περίοδο που διανύει ο τόπος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος έβαλε τέλος στις αψιμαχίες και τα μηνύματα περί κακών τουριστικών επαγγελματιών που υποδαυλίζονταν από διάφορους κύκλους τις προηγούμενες μέρες και μόνο κακό κάνουν στον τουρισμό και την προβολή της περιοχής. 
Το μήνυμα του νέου δημάρχου ήταν σαφές : "Μέσα στην τουριστική περίοδο δεν τορπιλίζουμε με κανένα τρόπο την προσπάθεια της τοπικής οικονομίας και των τοπικών επαγγελματιών" άφησε να εννοηθεί ο Λευτέρης Ραβιόλος και δήλωσε ότι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής από τον Σεπτέμβρη θα είναι ο Τουρισμός.

Στη δήλωσή του ο Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε :
"Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού, στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου. Ο πανέμορφος δήμος Καρύστου, με τα τόσα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα, περιμένει να υποδεχθεί τους πολυπληθείς παλιούς και νέους φίλους από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. 
Οι σύγχρονες τουριστικές υποδομές του τόπου μας, τα μοναδικά τοπία του στον Ευβοϊκό και στο Αιγαίο, οι φιλόξενοι και φιλικοί άνθρωποί του, είναι εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν έναν από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στην Εύβοια και την Ελλάδα γενικότερα. 
Από το ένα άκρο του δήμου μας ως το άλλο, ο τόπος μας είναι μοναδικός και αξίζει κάθε καλή προσπάθεια όλων μας για την ανάδειξη και την προβολή του.
Τώρα, είναι παράλληλα η ώρα που οι επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, είτε ως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, είτε ως καταστήματα εστίασης και διασκέδασης αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτά, καταβάλλουν πραγματικά αξιόλογες προσπάθειες να προβάλλουν σωστά τον τόπο μας, να προσελκύσουν επισκέπτες προσφέροντας καλές υπηρεσίες και να συμβάλλουν έτσι την τοπική οικονομία που δοκιμάζεται λόγω της κρίσης. 
Ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρύστου δηλώνω ότι ο Τουρισμός και η προβολή του δήμου μας θα είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής Καρύστου, με την ανάληψη των καθηκόντων μας από την 1η Σεπτεμβρίου και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς θα εξετάσουμε λεπτομερώς όλα τα σχετικά ζητήματα, με αίσθημα ευθύνης και ειλικρινή αγάπη για τον τόπο μας." 
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ 
ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο δήμος Κύμης - Αλιβερίου ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη "μικρή" ΔΕΗ


Ο δήμος Κύμης - Αλιβερίου είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που τοποθετήθηκαν κατά των σχεδιαζόμενων αλλαγών στην ΔΕΗ και μετά από εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Θωμά έλαβε σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καλώντας όλους τους φορείς σε συστράτευση για να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης 
Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει :

O Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου, και της υπ΄αριθ. 141/02-07-2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την πώληση της Δ.Ε.Η.
Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση στο θερινό τμήμα της Βουλής Νομοσχέδιου για την πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» και των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ).
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν προσβάσεις όλοι οι άνθρωποι (κυρίως οι πιο αδύναμοι) και δεν μπορεί να αποτελεί κατεξοχήν αντικείμενο επιχειρηματικής κερδοσκοπίας.
Η ενέργεια έχει στρατηγική σημασία για την χώρα μας και πρέπει να υπόκειται σε Δημόσιο έλεγχο και Εθνικό Σχεδιασμό.
Εκχωρείται Δημόσιος πλούτος σε ιδιώτες με μόνο σκοπό το κέρδος.
Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πλήττει τους εργαζόμενους, τη χώρα και όλο το λαό γιατί έχει αποδειχτεί από ανάλογες εμπειρίες ότι τα τιμολόγια έχουν αυξηθεί έως και 100%.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση και της δικής μας περιοχής. Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Καλούμε τους εργαζόμενους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς σε κοινή προσπάθεια, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης .
Ζητάμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου Νόμου από το θερινό τμήμα της Βουλής.

Ισίδωρος Παπαλυμπέρης : Ηρθε η "ανάπτυξη"


Ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης σχολιάζει την ένταξη παραλίας της Καρύστου στο ΤΑΙΠΕΔ και την επερχόμενη αύξηση των ανεμογεννητριών στην περιοχή του δήμου Καρύστου, καλώντας το νέο δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση από τον Σεπτέμβρη, ανοίγοντας ουσιαστικά ένα μείζον ζήτημα της περιοχής. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει :

Ξεκινώντας να γράψω αυτές τις γραμμές γνωρίζω ότι θα βρεθούν κάποιοι που θα τις χαρακτηρίσουν «θεωρίες» και «μεγάλα λόγια» ή θα μονολογήσουν «εδώ ο κόσμος καίγεται…», αλλά επειδή θεωρώ ότι ακριβώς αυτός είναι ο κίνδυνος θα αποτολμήσω να εκφράσω τις σκέψεις μου.
Η αφορμή γι` αυτό το μικρό άρθρο είναι δύο γεγονότα:
- Η ένταξη μιας παραλίας στα όρια του Δήμου Καρύστου στο ΤΑΙΠΕΔ (βλέπε σχετικό χάρτη).


 
 - Η διαφαινόμενη έναρξη των έργων εγκατάστασης δεκάδων νέων ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου μας.
Φίλε αναγνώστη, θα σε παρακαλούσα να μην προτρέξεις να τοποθετηθείς υπέρ ή κατά. Ας μην διαιωνίσουμε αυτό το λάθος.
Τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα και το ζητούμενο δεν είναι να χαρακτηρίσουμε ο ένας τον άλλο.
Ζούμε σε μια περιοχή που μαστίζει η ανεργία, με εκατοντάδες συμπολίτες μας να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
Αυτό φυσικά έρχεται ως απόρροια της κρίσης και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και εντάθηκε απ` την ανυπαρξία ενός τοπικού σχεδίου ανάπτυξης πολλά χρόνια τώρα.
Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό όταν έρχεται κάποιος και υπόσχετε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και εισόδημα απ` το πουθενά, όλοι να τασσόμαστε υπέρ.
Φυσικά και είναι απαραίτητη η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Φυσικά και για να επιτευχθεί η οικονομική πρόοδο απατούνται επενδύσεις.
Όμως, όλα αυτά γίνονται με ένα σχέδιο, με κάποιο πλάνο, βασιζόμενα πάνω σε βασικές αρχές ανάπτυξης (όπως για παράδειγμα η αειφορία) και – το σημαντικότερο- το όφελος που αποκομίζουμε απ` τις εν λόγω επενδύσεις μοιράζετε προς σημαντικό μέρος της τοπικής κοινωνίας ή το καρπώνονται λίγοι;
Δυστυχώς, όλοι μας σύντομα θα αντιμετωπίσουμε διάφορα ψευτοδιλήμματα που θα μας μιλούν για το μονόδρομο της ανάπτυξης με βάση ένα μοντέλο που θα πρέπει να ξεπουλήσουμε τις παραλίες μας, να δεχθούμε τις άναρχες εγκαταστάσεις ΑΠΕ και η ανταποδοτικότητα να είναι ελάχιστη. Θα μας μιλήσουν για δήθεν θέσεις εργασίας. Άραγε ποίες και με ποιούς όρους;    
Η πρόοδο και η οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου δεν έρχεται με μονόδρομους, ψεύτικες υποσχέσεις, ασυδοσία και ξεπούλημα.
Η πρόοδο, η δική μας και των παιδιών μας, έρχεται έπειτα από σχεδιασμό, σοβαρές αποφάσεις και προγραμματισμό που λαμβάνει υπ` όψιν του τις τοπικές κοινωνίες και το μέλλον και δεν άγεται και φέρεται από επιχειρηματικά συμφέροντα!
Ο τόπος μας έχει ανάγκη (πριν να είναι πολύ αργά) από ένα ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Ένα σχέδιο που θα καθορίσει τους στόχους και τις προτεραιότητες, θα βάλει τους κανόνες και με βάση την αρχή της αειφορίας και του κοινωνικού οφέλους θα περιλαμβάνει όλες τις πιθανές οικονομικές δραστηριότητες που ΕΜΕΙΣ επιθυμούμε να αναπτύξουμε και όχι οι δανειστές, το ΤΑΙΠΕΔ και οι εταιρείες.

Ιδού λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.


Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος
  

    



Ισίδωρος Παπαλυμπέρης : Απαράδεκτη αύξηση της τιμής εισητηρίου στο Μαρμάρι

Μετά την αύξηση του ατομικού εισητηρίου από 7 στα 8 ευρώ που αιφνιδιαστικά επέβαλλε η κοινοπραξία των φέρρυ μπωτ της γραμμής Ραφήνας - Μαρμάρι, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, Ισίδωρος Παπαλυμπέρης επεσήμανε το γεγονός και δήλωσε:

Πριν μερικούς μήνες δημιουργήθηκε μεγάλος «ντόρος» με αφορμή την απόφαση της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τη γραμμή Ραφήνα – Μαρμάρι να μειώσει τα δρομολόγια των πλοίων της κατά τους χειμερινούς μήνες.
Έπειτα από αντίδραση και καταλήψεις επήλθε ένας σχετικός συμβιβασμός.
Βρισκόμαστε πλέον στις αρχές Ιουλίου και εδώ και λίγες μέρες η κοινοπραξία αποφάσισε την αύξηση του ατομικού εισιτηρίου από 7 σε 8 euro.
Θεωρώ την απόφαση αυτή απαράδεκτη από κάθε άποψη. Όλοι μας δεχθήκαμε, πριν λίγους μήνες, το γεγονός ότι η μείωση της επιβατικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες δημιούργησε προβλήματα στους ιδιοκτήτες των πλοίων της γραμμής και βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση.
Όμως, το να αυξάνεις την τιμή του ατομικού εισιτηρίου με την έναρξη της θερινής περιόδου αγγίζει τα όρια της κερδοσκοπίας και, αναμφίβολα, δε βοηθά σε τίποτα την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή. Είναι σαν να λέμε στους καλοκαιρινούς επισκέπτες μας ότι «τώρα που σας βρήκαμε θα σας τα πάρουμε…».
Ταυτόχρονα, είναι αδιανόητο για τους ίδιους τους κατοίκους του τόπου μας, που όλο το χειμώνα στηρίζουν τη γραμμή, να υποχρεώνονται να πληρώνουν ακριβότερα το καλοκαίρι.
Δυστυχώς, αυτές οι λογικές αποδεικνύουν, για μια ακόμα φορά, ότι ο τουρισμός στον τόπο μας θα παραμείνει όνειρο απατηλό.
Είναι φυσικά, απορίας άξιο το γεγονός ότι ο Δήμος μας δεν έχει ακόμα αντιδράσει!

Υ.Γ. Δεν πιστεύω να αποτολμήσει κανείς να δικαιολογήσει την απόφαση λέγοντας ότι ταυτόχρονα μειώθηκε η τιμή στο εισιτήριο των Ι.Χ.!

Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αρχισαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις 2014 του δήμου Καρύστου - Ολο το καλοκαιρινό πρόγραμμα





Από Τρίτη 1 Ιουλίου έως Κυριακή 31 Αυγούστου

ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κάρυστος

Μαθήματα κολύμβησης
Διοργάνωση: Ναυτικός Όμιλος Καρύστου
Πληροφορίες: κ. Παναγιώτης Παυλάκης τηλ. 6974-078407

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ   - Κάρυστος

9.00 μ.μ. – Πλατεία Αμαλίας
“Ταξιδεύοντας το Αιγαίο”

Παραδοσιακοί χοροί από τις ομάδες του Χορευτικού Τμήματος Καρύστου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου “ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ”, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Νίκου Οικονομίδη. 


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ -  Νέα Στύρα

9.00 μ.μ. – Πλατεία (Ηρώο)
Μοντέρνοι χοροί

Από τις ομάδες του Χορευτικού Τμήματος Στύρων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου “ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ”


· ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ -  Νέα Στύρα

8.30 μ.μ. – Πλατεία (Ηρώο)
“…για κατηβάτι στο χορό, ν’ ακούσητι τραγούδια”

Παραδοσιακοί χοροί, με ζωντανή μουσική, από τις ομάδες του Χορευτικού Τμήματος Στύρων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου “ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ”


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ - Νέα Στύρα

9.00 μ.μ. – Πλατεία (Ηρώο)
Βραδιά μοντέρνου χορού

Διοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Τέχνης & Πολιτισμού “Τέχνης Φίλοι”


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ - Μαρμάρι

9.00 μ.μ. – Παραλία
“4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών”

Διοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου “ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ”


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 & ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κάρυστος

9.00 μ.μ. – Θεατράκι (Δίπλα στο Ειρηνοδικείο)
“Chatroom” του Enda Walsh

Θεατρική Παράσταση από την Εφηβική Σκηνή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου “ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ”
Είσοδος με εισιτήριο


ΠΕΜΠΤΗ 24 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κάρυστος

6.00 μ.μ. – Κλειστό Γυμναστήριο “Π. ΜΩΡΟΣ”
4ο Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 όλων των ηλικιών

Διοργάνωση: in.karystos
Πληροφορίες: κ. Κων/νος Δημητρίου τηλ. 697-220524


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κάρυστος

7.00 μ.μ. – Γιοκάλειο Ίδρυμα
“Γιορτή μελιού”

εκθεση τοπικών προϊόντων από όλο το Δήμο Καρύστου και γευστική δοκιμή μελένιων κερασμάτων. Στη βραδιά θα συμμετέχει και η ορχήστρα της Σέβης Στελιάτου.
Διοργάνωση: Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου


ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ έως ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -Κάρυστος

10 - 12 π.μ. (εκτός Τετάρτης) & 6.30 - 8.30 μ.μ.
Κλειστό Γυμναστήριο “Π. ΜΩΡΟΣ”
Αθλητική εκδήλωση με θέμα το Aikido

Διοργάνωση: Aikido Academy Βασίλης Νυχτερής


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κάρυστος

9.00 μ.μ. – 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου
“Comedia / Ο Ιταλός που παντρεύτηκε στο Παρίσι”

Κείμενο – Σκηνοθεσία Στρατής Πανούριος
Θεατρική Παράσταση από τη Σκηνή Ενηλίκων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου “ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ”
Είσοδος με εισιτήριο


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Αντιά 

8.00 μ.μ. – Αντιά
Γιορτή & Διαγωνισμός Κουρκουμπίνας (μουσική βραδιά)

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αντιωτών


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κάρυστος

9.00 μ.μ. – Κοινότητα Γραμπιά
Γιορτή Μούρου με ζωντανή μουσική & έκθεση διαφόρων ειδών

Συνδιοργάνωση: Τοπικό Διαμέρισμα Γραμπιά & Πολιτιστικός Σύλλογος “CASTELLO ROSSO”


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κάρυστος

9.00 μ.μ. – Πλατεία Αμαλίας
“Ποδηλατάδα με πανσέληνο”

Διοργάνωση: Karystos Bikes


9.30 μ.μ. – Άγκυρα (λιμάνι)
“Οι κυρίες του ελληνικού τραγουδιού”

Διοργάνωση: Μουσική Σχολή Σέβης Στελιάτου


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κάρυστος

9.00 μ.μ. – 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου
“Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα” 

Θεατρική Παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα
Είσοδος με εισιτήριο


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κάρυστος

5.00 μ.μ. – Λιμάνι
Αγώνας αλιείας παίδων

Διοργάνωση: Ναυτικός Όμιλος Καρύστου
Πληροφορίες: κ. Κυριάκος Δικέλας τηλ. 22240-25765


ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Κάρυστος

9.00 μ.μ. – Μπούρτζι
“Ρεσιτάλ Πιάνου” Κωνσταντίνα Κολόμπαρη

Διοργάνωση: Μουσική Σχολή Εύας Βασιλοπούλου


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Κάρυστος

8.30 μ.μ. – 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου
“Ο ζαβολιάρης και η Ξερόλα”

Παιδική διδακτική θεατρική παράσταση (Θέατρο Πολυθέαμα)
Είσοδος με εισιτήριο


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Κάρυστος

8.30 μ.μ. – 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου
“Μια χαρούμενη τρελοπαρέα”

Παιδικό μιούζικαλ με σκετς, ταχυδακτυλουργό & καραγκιόζη - Θέατρο Πολυθέαμα
Είσοδος με εισιτήριο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Μαρμάρι

9.00 μ.μ. – Παραλία
“Αυγουστιάτικο φεγγάρι”

Παραδοσιακοί χοροί από τις ομάδες του Χορευτικού Τμήματος Μαρμαρίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου “ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ”.


ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Κάρυστος

9.30 π.μ. – Αντιά
“1η Διεθνής συνάντηση μελέτης & προώθησης σφυριχτής γλώσσας”
Ημερίδα μελέτης σφυριχτής γλώσσας με τη συμμετοχή διακεκριμένων γλωσσολόγων 
& επισκεπτών άλλων χωρών

διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αντιωτών, με τη συμμετοχή του Δήμου Καρύστου
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κάρυστος

7.00 μ.μ. – 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου
“1η Διεθνής συνάντηση μελέτης & προώθησης σφυριχτής γλώσσας”
(Ομιλία, προβολή documenter & παρουσίαση σφυριχτάδων από όλες τις χώρες συμμετοχής)


Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αντιωτών, με τη συμμετοχή του Δήμου Καρύστου
υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού


ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Κάρυστος 

8.30 μ.μ. - Παραλία
Έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων

Διοργάνωση: Δήμος Καρύστου


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Κάρυστος

10.00 μ.μ. - Παραλία
Γιορτή Κρασιού με την ορχήστρα της Σέβης Στελιάτου & τους Μαγκανιαραίους με τη Φωτεινή

Διοργάνωση: Δήμος Καρύστου


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Κάρυστος

4.00 μ.μ. - Δυτική Παραλία Καρύστου
“3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ 4ΚΙΝΗΣΗΣ”

Διοργάνωση: ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου

Πληροφορίες: κ. Κων/νος Μπαλτάς τηλ. 6973-985722 & www.lesxi4x4karystou.gr


ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ · Κάρυστος

10.00 π.μ. - Δυτική Παραλία 
“3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ 4ΚΙΝΗΣΗΣ”

Διοργάνωση: ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου

Πληροφορίες: κ. Κων/νος Μπαλτάς τηλ. 6973-985722 & www.lesxi4x4karystou.gr



ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ


ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ




Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Συγχαρητήρια της Σοφίας Τσολάκη στους ποδηλάτες του "Λονδίνο - Κάρυστος"


Σε δήλωσή της η νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Σοφία Τσολάκη αναφέρει: 

Με τον αγώνα του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί, πάνω σε έναν κοινό στόχο, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και όσα μοιάζουν ακατόρθωτα.
Αυτό το μήνυμα μετέφεραν οι υπεραθλητές Μάκης Λυκούδης και Γεράσιμος Μαλούτας σε όλη την Ευρώπη, διανύοντας με το ποδήλατό τους 3000 km στη διαδρομή Λονδίνο - Κάρυστος.

Ως περιοχή,οφείλουμε να αναδείξουμε το σπουδαίο αυτό γεγονός, μέσα από δράσεις που θα ενθαρρύνουν όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, να καθιερώσουμε τοπικούς ποδηλατικούς αγώνες σε συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς και να δημιουργήσουμε υποδομές που θα στηρίξουν τη φιλοξενία τέτοιων διοργανώσεων.

Συγχαρητήρια στους δύο ποδηλάτες για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια! Μας άνοιξαν δρόμους, που ως περιοχή οφείλουμε να αξιοποιήσουμε!

Συγχαρητήρια επίσης στο συνοδό της αποστολής κ. Μιχάλη Μεσταμπέλη για την πολύτιμη βοήθειά του στο εγχείρημα, τη συντονίστρια της αποστολής κα Σοφία Τσούμα, το δήμο Καρύστου και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση.