νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Οικονομικά στοιχεία ζητάει ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης

Με αίτηση που κατέθεσε στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου Καρύστου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλιώς" Ισίδωρος Παπαλυμπέρης ζήτησε να του δοθούν πλήρη οικονομικά στοιχεία μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του απελθόντος δημάρχου Νίκου Μανώλη καθώς και οι σημερινές υποχρεώσεις του δήμου Καρύστου. 
Δυναμικό ξεκίνημα για τον Ισίδωρο Παπαλυμπέρη που έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και στο παρελθόν και ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014.  

Στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε η δημοτική παράταξη ΑΛΛΙΩΣ αναφέρεται :


Δευτέρα, 22-09-2014

Στο πλαίσιο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση των Δημοτών σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου, ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "Αλλιώς!" Ισίδωρος Παπαλυμπέρης, κατέθεσε σήμερα στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Καρύστου την παρακάτω αίτηση:

"Με την παρούσα αίτηση παρακαλώ να μου χορηγηθούν τα εξής στοιχεία:
1. Αναλυτική κατάσταση εσόδων έως 1/9/2014
2. Αναλυτική κατάσταση εξόδων έως 1/9/2014
3. Ταμειακό υπόλοιπο Δήμου Καρύστου την 1/9/2014
    Πόσα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου την 1/9/2014
4. Ποιό μέρος αυτού του ποσού είναι δεσμευμένο για την ολοκλήρωση ανεκτέλεστων έργων και δράσεων
Πόσα χρήματα από το ταμείο του Δήμου είναι δεσμευμένα για την πληρωμή διάφορων       προγραμματισμένων έργων
5. Ανεξόφλητες οφειλές προς προμηθευτές (ενταλματοποιημένες)
Τι χρωστάει ο Δήμος σε βεβαιωμένες οφειλές προς προμηθευτές
6. Ανεξόφλητες οφειλές προς προμηθευτές ατιμολόγητες ή μη ενταλματοποιημένες
Τι χρωστάει ο Δήμος σε προμηθευτές οι οποίοι δεν έχουν εκδώσει ακόμα τιμολόγια ή δεν έχουν εκδοθεί ακόμα εντάλματα πληρωμής
7. Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού έως 1/9/2014 και πιθανές υπερβάσεις
8. Οφειλές Δημοτών προς το Δήμο
9. Εισπράξεις υπηρεσίας ύδρευσης έως την 1/9/2014
10. Λοιπές εισπράξεις του Δήμου από τους Δημότες έως 1/9/2014
11. Έσοδα από επιχορηγήσεις έως 1/9/2014
Τακτικές και έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις
12. Έσοδα από ΑΠΕ έως 1/9/2014
Πόσα χρήματα εισπράχτηκαν από το τέλος υπέρ των Δήμων από τις εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες

Θεωρώντας εξαιρετικά σημαντικά τα ανωτέρω στοιχεία για την εκπλήρωση του ρόλου μου ως Δημοτικού Συμβούλου παρακαλώ για την προσκόμιση σε εύλογο χρονικό διάστημα."


Η INFO ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ :
Καλό θα ήταν, πάντως, να ρωτήσει επίσης ο κ. Παπαλυμπέρης πώς διατέθηκαν τα έσοδα από ΑΠΕ μέχρι 1/9/2014 και αν στις περιοχές που "φιλοξενούν" αιολικά πάρκα έγιναν έργα που να αντιστοιχούν στα χρήματα που δικαιούνται. Αλλά αυτό είναι θέμα μάλλον της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Καρύστου.

  

Καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από τη ΔΕΗ ζητάει ο Ραβιόλος


Επιστολή προς τον Γεν. Διευθ/ντη Εμπορίας της ΔΕΗ κο Καραλάζο Λάζαρο απέστειλε ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, με σκοπό την αύξηση ημερών της εξυπηρέτησης του κοινού από το ταμείο της ΔΕΗ Καρύστου.
Η επιστολή είχε ως εξής:

«Κατόπιν έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων του Δήμου μας, παρακαλούμε όπως αυξήσετε τις ημέρες συναλλαγής της ταμειακής υπηρεσίας της ΔΕΗ Καρύστου με το κοινό.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης συναλλασσόμενων από απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας, των οποίων είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση μόνο μια (1) φορά την εβδομάδα και επειδή θεωρούμε προτεραιότητα την σωστή εξυπηρέτηση του κοινού και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των δημοτών μας, παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.»



Καίριες οι παρεμβάσεις του νέου δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Νέος Πρόεδρος ΔΣ και Αντιδήμαρχοι στο δήμο Κύμης Αλιβερίου


Στις δημαιρεσίες που διενεργήθηκαν την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο δήμο Κύμης Αλιβερίου νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ο Γιάννης Μπενάκης.
Παλιός και έμπειρος αυτοδιοικητικός ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, μέχρι πρότεινος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης», συστρατεύθηκε με τον Θανάση Μπουραντά στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου 2014 και ανήκει στα κλασσικά "καλά χαρτιά" της παράταξης του νέου δημάρχου Κύμης Αλιβερίου. 
Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο δικηγόρος Αγγελος Ποθητάκης που διετέλεσε Πρόεδρος ΔΣ τα τελευταία χρόνια και Γραμματέας ο Σταμάτης Χουλιαράς.



Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι :
Από την πλειοψηφία οι Αναστασίου Φώτης, Μούντριχας Δημήτρης, Παγώνης Γιώργος, Πιλάτης Γιάννης και από τη μειοψηφία Θωμάς Δημήτρης, Κιούσης Νίκος. 
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι :
Από την πλειοψηφία Δημάς Κώστας, Κότσαρης Γιώργος, Μπαράκος Νίκος, Σαμαράς Χρήστος.
Από την μειοψηφία Θωμάς Δημήτρης και Βλάχος Τάσος.

Με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Κύμης - Αλιβερίου και με επόμενη απόφαση θα προσδιορίζονται οι αρμοδιότητές τους. 
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΥΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αλκης Βόσσος νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου

Σε ήρεμο κλίμα και με άψογες διαδικασίες διεξήχθησαν οι σημερινές δημαιρεσίες στην Κάρυστο για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας και των εκπροσώπων στην ΠΕΔ.


Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλκης Βόσσος
στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής
με τον δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο
Νέος πρόεδρος εξελέγη με 21 ψήφους υπέρ και 2 λευκά ο Αλκης Βόσσος, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Οικονόμου και γραμματέας ο Θόδωρος Σάκκας από την παράταξη του Ισίδωρου Παπαλυμπέρη "Αλλιώς"
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο γνωστός ορθοπαιδικός χειρουργός του νοσοκομείου Καρύστου Αλκης Βόσσος, είναι ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του Λευτέρη Ραβιόλου και δικαιώνει απόλυτα με την προσωπικότητα, το κύρος και την αγάπη που του επιφυλάσσει η τοπική κοινωνία, την εκλογή του.

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζαφείρης Γκιβίσης, Κώστας Διγαλέτος, Γιώργος Σαραβάνος και Γεωργία Τούρλα από την πλειοψηφία και Κιούκη Μαρία και Ισίδωρος Παπαλυμπέρης από την μειοψηφία.
Στην Επιτροπή Ποιότητας εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι  Γκεμίσης Γιάννης, Κανέλλου - Χουντάση Μαρία, Ξυπόλυτου Ευδοξία και Παναγιώτου Κων/νος από την πλειοψηφία και Οικονόμου Γιώργος και Παλυβός Γιώργος από τη μειοψηφία.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ δημοτική σύμβουλος Κούλα Βρανά και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του πρώην δημάρχου Γιώργος Παλυβός.
Υπάρχει δε και η εκκρεμής ένσταση στο εκλογοδικείο του Αλέκου Αλούκου από την παράταξη Ραβιόλου το αποτέλεσμα της οποίας θα ρυθμίσει την τύχη τελικά και της Παγώνας Τζαβάρα και του Γιώργου Παλαμίδη από την παράταξη του Νίκου Μανώλη.


Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιός θα είναι ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου;

Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι ικανοί που θα μπορούσαν να παίξουν δυνατά ως υποψήφιοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου στην Κάρυστο.
Η θέση του Προέδρου δεν ταιριάζει βέβαια σε όλους. Χρειάζονται πολλά προσόντα για να αναδείξει το δημοτικό συμβούλιο σε κυρίαρχο όργανο του δήμου και να λειτουργεί αυτό με δημοκρατικότητα, ηρεμία και σύνεση. Η γνώση του αντικειμένου, η ευγένεια και η ευελιξία είναι βασικές αρετές για τον ή την Πρόεδρο.
Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι αποδεκτός από τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων γιατί αυτό βοηθάει πολύ στην ορθή λειτουργία του Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος ξέρει καλά ποιός από τους συνεργάτες τους συγκεντρώνει όλα αυτά τα προσόντα και θα προτείνει σωστά.
Λίγες ώρες μένουν ακόμα μέχρι αύριο το πρωί στις 11 όπου θα γίνει η εκλογή του προδρείου Δ.Σ. Καρύστου και των λοιπών οργάνων, στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Καλυβίων. Υπομονή λοιπόν. 

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοί θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Καρύστου;


Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τους δημοτικούς συμβούλους στην Κάρυστο ....


Πολλές συζητήσεις γίνονται για το ποιούς θα κάνει αντιδημάρχους ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος. Η επιλογή των αντιδημάρχων είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δημάρχου.
Σαν τεχνοκράτης που είναι γνωρίζει ότι ο σωστός προγραμματισμός είναι η μισή επιτυχία. Εχει κάνει λοιπόν το πλάνο του με γνώμονα να μπουν οι κατάλληλοι άνθρωποι σε πόστα για τα οποία έχουν τις κατάλληλες γνώσεις, ικανότητες, εμπειρία, και προπάντων διάθεση για δουλειά.

Πάντως ο Λευτέρης θα ποντάρει σε "γερά" χαρτιά !



Η Αρετή έκανε τη διαφορά


Πολύ θετικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η  ασυνήθιστη - για τα τοπικά δρώμενα - κίνηση της τ. αντιδημάρχου του δήμου Κύμης - Αλιβερίου Αρετής Μπάτσα - Θωμά να στείλει επιστολή στον νέο δήμαρχο δηλώνοντας την θέληση της για συνεργασία στα θέματα που επί πολλά χρόνια διαχειρίστηκε. Με την επιστολή της, που δείχνει και το πολιτικό της ήθος, η τ. αντιδήμαρχος εκφράζει την απόφασή της να συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τον τόπο και να συμβάλλει στην συνεχή πρόοδό του.
Στενή συνεργάτης του Δημήτρη Θωμά τ. Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου, από τις θέσεις της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Αντιδημάρχου η Αρετή Μπάτσα - Θωμά με τις ικανότητές της και την αδιάκοπη προσφορά της στα δημοτικά πράγματα σημείωσε μια επιτυχημένη πορεία στην αυτοδιοίκηση επί πολλά χρόνια και κέρδισε δίκαια την αναγνώριση και την αγάπη των συμπολιτών της.




























Στην επιστολή της προς τον νέο δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου η Αρετή Μπάτσα αναφέρει :

Κύμη 1 Σεπτεμβρίου 2014

Προς : Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου
Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με αφορμή την ορκωμοσία της νέας διοίκησης του Δήμου μας, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογή σας ως Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και τους εκλεγέντες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους όλων των συνδυασμών κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.

Επίσης να σας ενημερώσω, ότι είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία-πληροφορία και βοήθεια όσον αφορά τα θέματα που διαχειρίστηκα , ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κύμης και ως θεματική αντιδήμαρχος.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με εκτίμηση

Αρετή Μπάτσα –Θωμά


Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για την εκλογή Προεδρείου


Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 πμ. συνεδριάζει το νέο δημοτικό συμβούλιο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για την εκλογή του Προεδρείου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων του δήμου Καρύστου στην ΠΕΔ. 
Η εκλογή του νέου Προεδρείου και των Επιτροπών που μαζί με τον Δήμαρχο είναι τα όργανα διοίκησης του Δήμου σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.








Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ποιός θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου. 
Αλλωστε είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας μιας δημοτικής αρχής εξαρτάται από την προσωπικότητα και τις ικανότητες του Προέδρου στην επιτυχή αντιμετώπιση των διαφόρων ζητημάτων !!!



Τα σχολεία η πρώτη φροντίδα του δημάρχου Καρύστου



Ιδιαίτερη μέριμνα επιδεικνύει ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος για τα σχολεία της περιοχής δίνοντας έτσι το στίγμα της νέας πολιτικής του δήμου Καρύστου. Αντιδρώντας αμέσως στην συζητούμενη υποβάθμιση του σχολείου Μαρμαρίου από 6τάξιο σε 4τάξιο διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι το σχολείο δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί. 

Παράλληλα χτες Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου συγκάλεσε σύσκεψη στο δημαρχείο Καρύστου με την παρουσία των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.


Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Καρύστου αναφέρει :

"Ο Δήμαρχος Καρύστου κος Ραβιόλος Λευτέρης συνεχίζοντας τις καθημερινές συναντήσεις του με στόχο την ενημέρωση του αλλά και για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου αλλά και των συμπολιτών μας συγκάλεσε σύσκεψη εργασίας με τους διευθυντές της Α'Βάθμιας και Β'Βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία παρόντες ήταν οι διευθυντές Νηπιαγωγείων, δημοτικών , γυμνασίων και λυκείων της περιοχής μας , ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προβλήματα και από κοινού με τους διευθυντές δρομολόγησε την άμεση επίλυση τους. 
Στην σημερινή σύσκεψη διαπιστώθηκε το ευχάριστο κλίμα και η διάθεση καλής συνεργασίας τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από την νέα δημοτική αρχή.




Ο κος Ραβιόλος δεσμεύτηκε πως για αυτόν η παιδεία αποτελεί μια από τις βασικές του προτεραιότητες και για αυτό το λόγο θα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τη συνεχή αναβάθμιση της παιδείας στο τόπο μας. 
Παράλληλα επισήμανε πως η εφαρμογή του προγράμματος για την παιδεία της νέας δημοτικής αρχής θα δημιουργήσει τα επόμενα 5 χρόνια παράλληλες εκπαιδευτικές δομές με στόχο να στηριχθεί ο μαθητής και η οικογένεια του."


Πολλές και μεγάλες είναι οι ανάγκες των σχολείων της περιοχής λόγω και των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων. Οι ασφαλείς μεταφορές των μαθητών από και προς το σχολείο σε όλα τα χωριά, η διατήρηση των σχολικών μονάδων χωρίς συμπτήξεις, η τακτική συντήρηση των σχολικών κτιρίων, η στήριξη του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και η ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στον δήμο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου.
Πέρα από όσα προτείνουν οι εκπαιδευτικοί, ο δήμος έχει και την αρμοδιότητα και την δυνατότητα να προτείνει και να υλοποιεί προγράμματα για την ενημέρωση μαθητών και των γονέων και να ενισχύει τις δραστηριότητες του δήμου σε συνεργασία με τα σχολεία με περιβαλλοντικές και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών, αναδεικνύοντας παράλληλα και την ευρύτερη περιοχή.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον καινοτόμες δράσεις στον τομέα αυτό από τη νέα δημοτική αρχή.