νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Παρέμβαση Ραβιόλου προς βουλευτές και περιφερειάρχη για τον ΕΝΦΙΑ


O νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος με επιστολή του προς τους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τονίζει ότι ο επιβληθείς ΕΝΦΙΑ έχει δημιουργήσει τεράστιο, όπως το χαρακτηρίζει, πρόβλημα στους κατοίκους της νότιας Καρυστίας. 

Στην επιστολή του ο Λευτέρης Ραβιόλος αναφέρει :

''Κύριοι, Επικοινωνώ μαζί σας για να σας επισημάνω το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στους κατοίκους του Δήμου Καρύστου σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ. 

Το σύνολο των κατόχων ακινήτων σε οικισμούς δηλαδή στα χωριά μας, διαπίστωσε ότι είχαν ξυπνήσει πλούσιοι ενώ είχαν κοιμηθεί φτωχοί. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε με διοικητική εγκύκλιο ότι η αξία του στρέμματος από 15.000 ευρώ αυξάνεται σε 85.000 ευρώ μιας που οι προαναφερόμενες περιοχές λόγω πρωτοφανούς αδράνειας του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν ενταχτεί στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών. Περιττό βέβαια να αναφερθεί ότι και τα 15.000 ευρώ που προσδιορίζονταν από προηγούμενη εγκύκλιο που είχε εφαρμογή για τα έτη 2011 - 2013 είναι πάρα πολλά με βάση την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η κίνηση μου να σας στείλω επιστολή δεν έχει ως κίνητρο το λαϊκισμό. Ανήκω άλλωστε σε αυτούς που πιστεύουν πως η δίκαιη φορολογία σε συνάρτηση με την συνέπεια των πολιτών αποτελούν το βασικό εργαλείο για την οριστική έξοδο της πατρίδας μας από τη κρίση. Στη περίπτωση όμως αυτή η κατάσταση έχει ξεφύγει και αρκετοί συμπολίτες μου βρίσκονται σε απόγνωση. 
Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ να προχωρήσετε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες, κοινοβουλευτικές ή μη, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να επανέλθει η ομαλότητα στη καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. 
Με τη ευχή ότι θα ενεργήσετε άμεσα,

Ραβιόλος Λευτέρης 
Νέος Δήμαρχος Καρύστου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου