νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Η ορκωμοσία στο δήμο Καρύστου - Η ομιλία του νέου Δημάρχου

Σε μια αληθινή γιορτή χαράς εξελίχθηκε η χτεσινή ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Καρύστου σε κλίμα ενότητας και συγκίνησης.
Ο νέος δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα της πολιτικής του που θα έχει σαν άξονες την συνεργασία όλων και την συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο πολίτη του σήμερα. 
Ενωτικός και επικοινωνιακός ο νέος δήμαρχος, πλαισιωμένος από τους συμβούλους του και την οικογένειά του κέρδισε τις εντυπώσεις με τον ανθρώπινο και φιλικό του λόγο.
  
Στις 8.30 το βράδυ πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει από νωρίς το νεοκλασσικό δημαρχείο της Καρύστου παρακολούθησε την τελετή της ορκωμοσίας που έγινε στον προαύλιο χώρο. Στην ορκωμοσία χωροστάτησαν ιερείς της Καρύστου ενώ η Κούλα Βρανά έδωσε πολιτικό όρκο.
Ο νέος δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος κάλεσε αρχικά με τη σειρά τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βρανά Κυριακούλα, Ισίδωρο Παπαλυμπέρη και Νίκο Μανώλη να απευθύνουν χαιρετισμό.
Η Κούλα Βρανά στην τοποθέτησή της επεσήμανε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους πολίτες η σημερινή κρίση.
Ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης αναφέρθηκε στο διπλό ρόλο της αντιπολίτευσης, να στηρίζει κάθε καλό έργο και να ελέγχει την δημοτική αρχή και εξέφρασε την ελπίδα ότι θέσεις και απόψεις της παράταξής του θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού δημοτικού έργου.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Μανώλης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της δημοτικής του αρχής.

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος είπε :
"Η δημοτική μας αρχή θα κινηθεί πέρα από προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Οι συμπολίτες μας δεν μας επέλεξαν δημοτικούς ή τοπικούς συμβούλους για να μοιραζόμαστε τίτλους και καρέκλες. Μας επέλεξαν για να υπηρετούμε το δήμο μας, να είμαστε δίπλα τους, να είμαστε πλάι τους συμπαραστάτες στα μικρά ή τα μεγάλα προβλήματά τους.
Στην αίθουσα του νέου δημοτικού συμβουλίου για εμένα δεν θα υπάρχουν χρώματα και ταμπέλες. Δεν θα υπάρχουν συνδυασμοί. Θα υπάρχει μόνο ένας και μοναδικός στόχος, το καλό του τόπου μας. Ενωμένοι όλοι μαζί θα χτίσουμε τον δήμο της Καρύστου που όλοι ονειρευόμαστε, με γνώμονα πάντα τις αρχές της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, τις αρχές κυρίως της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρησης.
Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η ανεξαρτησία μας. Ανεξαρτησία τόσο πολιτική όσο και οικονομική. Δεν δεσμευόμαστε από κανέναν και αυτό μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε και να αποφασίζουμε ελεύθερα με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας. 
Δεσμευόμαστε εδώ απόψε ότι θα διεκδικήσουμε από την Πολιτεία τα δικαιώματα των συμπολιτών μας, όποιος κι είναι στο τιμόνι της.
Αγαπητά μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι η αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας τελεί υπό μία προϋπόθεση. Πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να μετέχουμε στα κοινά της πόλης μας, ο καθένας όπως μπορεί. Να δείχνουμε με την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά την αγάπη μας γι' αυτόν εδώ τον τόπο. Οτι πονάμε τον τόπο μας. 
Θέλουμε ένα δήμο Καρύστου σύμμαχο στον πολίτη και την καθημερινότητά του, δηλαδή έναν τόπο καθαρό, σύγχρονο και φιλικό προς τους πολίτες.
Θέλουμε το δήμο Καρύστου βοηθό στο πλάι των συνανθρώπων μας που τόσο πλήττονται σήμερα από την οικονομική κρίση. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας. Κοινωνική πολιτική μέσα από το δήμο.
Θέλουμε ένα δήμο Καρύστου ζωντανό κύτταρο πολιτισμού. Θέλουμε ένα δήμο Καρύστου αναπτυξιακό πυλώνα που θα συμβάλλει στην ταχύτερη έξοδο της κοινωνίας μας από την κρίση στα πλαίσια όμως ενός μακρόπνοου αναπτυξιακού σχεδίου. Εχουμε τις γνώσεις, έχουμε τα πρόσωπα, αλλά κυρίως έχουμε τη θέληση να κάνουμε πράξη όσα οραματιζόμαστε. Πρέπει σηκώσουμε τα μανίκια λοιπόν και να πιάσουμε δουλειά. 
Δεν έχουμε χρόνο και πρέπει αυτό να το καταλάβουμε όλοι. Μας μάθανε μέχρι τώρα ότι μπορούμε να καταναλώνουμε χωρίς να παράγουμε, να ζούμε ξένοιαστα με δανεικά. Και ξάφνου τέλος στην ξενοιασιά, τέλος στα δανεικά. Μόνοι μας θα ξανασταθούμε στα πόδια μας και μόνοι μας, νάστε σίγουροι, θα τα καταφέρουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Φτάνει όμως ν' αλλάξουμε. Ν' αλλάξουμε όλοι μας.
Γιαυτό απόψε λοιπόν από εδώ σας ζητώ, να μετέχουμε όλοι στη λήψη των αποφάσεων και να νοιώθουμε συνυπεύθυνοι για την προκοπή του τόπου μας.
Να δώσουμε λοιπόν αμέσως προτεραιότητα στα στοιχειώδη και στα βασικά, στους βιολογικούς καθαρισμούς, στο νερό που δεν έχουμε και πληρώνουμε χρυσάφι. στους δρόμους, τα μεγάλα έργα και στην καθαριότητα. Και από κεί και μπρος να φροντίσουμε την ποιότητα της ζωής μας και την προκοπή του τόπου μας. 
Να προστατεύουμε το περιβάλλον, να υιοθετήσουμε πράσινες τεχνολογίες, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα και κυρίως των νέων και να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε το ανθρώπινο δυναμικό και το φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο. 
Με άλλα λόγια λοιπόν να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε βήμα βήμα το μέλλον των παιδιών μας."
Τέλος ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε την απερχόμενη δημοτική του κ. Μανώλη για ότι πρόσφερε τα τελευταία χρόνια στο δήμο και απευθυνόμενος προς τους υπαλλήλους του δήμου είπε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους και ότι πρέπει να σταθούν όλοι μαζί δίπλα στους δημότες.
Ακολούθησε η υπογραφή των πρακτικών ορκωμοσίας από τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που εξελέγησαν και η νέα δημοτική αρχή δέχτηκε τα συγχαρητήρια των πολιτών στο γραφείο του δημάρχου.


Ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος της νέας δημοτικής αρχής Αλκης Βόσσος


Η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Καρύστου Μαρία Βερούχη - Λεμονιά

Οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης Θανάσης Ζαφείρης και Κώστας Διγαλλέτος

Ο δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης Ζαφείρης Γκιβίσης

Ο δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης Γιάννης Γκεμίσης

Ο δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης Κώστας Παναγιώτου

ο δήμαρχος με τους δημοτικούς συμβούλους Ευδοξία Ξυπόλυτου και Θανάση Ζαφείρη


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΙΩΣ Ισίδωρος Παπαλυμπέρης 

Ο δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης Γιώργος Σαραβάνος

Ο Κώστας Διγαλέττος υπογράφει

Διακρίνονται : ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Στύρων Τάσος Ζάππας
 και η Κούλα Βρανά καθιστή. Η σύζυγος του δημάρχου Λένα Μακρή δέχεται
συγχαρητήρια από τους δημότες.

Χειραψία του νέου δημάρχου με τον απερχόμενο Νίκο Μανώλη

η δημοτική σύμβουλος αντιπολίτευσης Μαρία Κιούκη

ο δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης Πολυχρόνης Πολυχρονίου

ο δήμαρχος συγχαίρει τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Παναγιώτου

Ο δήμαρχος με τις δύο κόρες του και τη σύζυγό του


Ευχόμαστε στον νέο δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου