νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τα σχολεία η πρώτη φροντίδα του δημάρχου Καρύστου



Ιδιαίτερη μέριμνα επιδεικνύει ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος για τα σχολεία της περιοχής δίνοντας έτσι το στίγμα της νέας πολιτικής του δήμου Καρύστου. Αντιδρώντας αμέσως στην συζητούμενη υποβάθμιση του σχολείου Μαρμαρίου από 6τάξιο σε 4τάξιο διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι το σχολείο δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί. 

Παράλληλα χτες Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου συγκάλεσε σύσκεψη στο δημαρχείο Καρύστου με την παρουσία των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.


Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Καρύστου αναφέρει :

"Ο Δήμαρχος Καρύστου κος Ραβιόλος Λευτέρης συνεχίζοντας τις καθημερινές συναντήσεις του με στόχο την ενημέρωση του αλλά και για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου αλλά και των συμπολιτών μας συγκάλεσε σύσκεψη εργασίας με τους διευθυντές της Α'Βάθμιας και Β'Βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία παρόντες ήταν οι διευθυντές Νηπιαγωγείων, δημοτικών , γυμνασίων και λυκείων της περιοχής μας , ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προβλήματα και από κοινού με τους διευθυντές δρομολόγησε την άμεση επίλυση τους. 
Στην σημερινή σύσκεψη διαπιστώθηκε το ευχάριστο κλίμα και η διάθεση καλής συνεργασίας τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από την νέα δημοτική αρχή.




Ο κος Ραβιόλος δεσμεύτηκε πως για αυτόν η παιδεία αποτελεί μια από τις βασικές του προτεραιότητες και για αυτό το λόγο θα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τη συνεχή αναβάθμιση της παιδείας στο τόπο μας. 
Παράλληλα επισήμανε πως η εφαρμογή του προγράμματος για την παιδεία της νέας δημοτικής αρχής θα δημιουργήσει τα επόμενα 5 χρόνια παράλληλες εκπαιδευτικές δομές με στόχο να στηριχθεί ο μαθητής και η οικογένεια του."


Πολλές και μεγάλες είναι οι ανάγκες των σχολείων της περιοχής λόγω και των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων. Οι ασφαλείς μεταφορές των μαθητών από και προς το σχολείο σε όλα τα χωριά, η διατήρηση των σχολικών μονάδων χωρίς συμπτήξεις, η τακτική συντήρηση των σχολικών κτιρίων, η στήριξη του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και η ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στον δήμο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου.
Πέρα από όσα προτείνουν οι εκπαιδευτικοί, ο δήμος έχει και την αρμοδιότητα και την δυνατότητα να προτείνει και να υλοποιεί προγράμματα για την ενημέρωση μαθητών και των γονέων και να ενισχύει τις δραστηριότητες του δήμου σε συνεργασία με τα σχολεία με περιβαλλοντικές και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών, αναδεικνύοντας παράλληλα και την ευρύτερη περιοχή.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον καινοτόμες δράσεις στον τομέα αυτό από τη νέα δημοτική αρχή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου