νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τους Λιμενικούς Σταθμούς της Εύβοιας


Κωφεύει και αδιαφορεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στις πραγματικές ανάγκες λιμενικής παρακολούθησης και υποστήριξης που παρέχουν οι Λιμενικοί Σταθμοί της νότιας Εύβοιας και έχει προγραμματίσει τη σταδιακή κατάργηση και συγχώνευσή τους γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στην περιοχή.
Ξεκινώντας από το Μαρμάρι όπου ο Λιμενικός Σταθμός καταργήθηκε πρόσφατα το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλους Λιμενικούς Σταθμούς με αποτέλεσμα μια μεγάλη τουριστική και αλιευτική περιοχή όπως είναι η νότια Εύβοια με λιμάνια που εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες ετησίως να μένει κατ' ουσία χωρίς τις απαραίτητες υποδομές.
Η υπερσυγκέντρωση των διοικητικών και λιμενικών υπηρεσιών σε μία κεντρική όπως σχεδιάζεται να γίνει στην Εύβοια περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα επιλύσει τόσο για την ακτοπλοϊα όσο και για τους αλιείς της περιοχής.
Για την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου ο δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης έστειλε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη την ακόλουθη επιστολή : 

" Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, καθώς με την παράγραφο 4 του άρθρου 27 του Προεδρικού Διατάγματος υπ’ αριθ. 81, με τίτλο «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών», αποφασίστηκε η κατάργηση του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή απαράδεκτη διότι το λιμάνι Μαρμαρίου εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου καθώς πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς το λιμάνι της Ραφήνας. Εκτός από το συγκεκριμένο λόγο, κρίνεται απαραίτητη η παραμονή του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου καθώς στο Μαρμάρι υφίστανται πολλοί αλιείς. Για την έκδοση αδειών πλόων, αλιείας επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σκαφών, την έκδοση ατομικών αδειών επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, αρμόδιος φορέας είναι ο συγκεκριμένος λιμενικός σταθμός. Τέλος, στην αρμοδιότητα του λιμενικού σταθμού, περιλαμβάνεται και η άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων γενικών ανακριτικών υπαλλήλων σχετικά με αδικήματα που τελούνται στην περιφέρεια του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάμε την εκ νέου εξέταση της κατάργησης του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου και ζητάμε την συνέχιση της λειτουργίας του.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε."


Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει και τους βουλευτές της Εύβοιας, ενώ ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης
Αμφίβολο κρίνεται αν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα επανεξετάσει το θέμα καθώς έχουν δρομολογηθεί και άλλες συγχωνεύσεις Λιμενικών Σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου