νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Συνδικαλιστική δράση και πολιτική δραστηριότητα του Θανάση Μπουραντά


Από την ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ το βιογραφικό του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κύμης Αλιβερίου. Εμφαση δίνεται όπως φαίνεται στην συνδικαλιστική - πολιτική δράση του κ. Μπουραντά. 



Ο Αθανάσιος Μπουραντάς γεννήθηκε το 1945 στην κοινότητα Ζαράκων Καρυστίας. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ. 
Η πολιτική του δράση αρχίζει αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας, με την οργάνωσή του στο ΠΑΣΟΚ. Πρωτοστατεί σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έγιναν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα στην Εύβοια.
Ήταν μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας από το 1978 μέχρι το 1989 και Γραμματέας της τα τρία τελευταία χρόνια (87-89). Ήταν κατά καιρούς μέλος της επιτροπής συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ.
Η συνδικαλιστική του δράση αρχίζει το 1971 μαζί με ομάδα άλλων στελεχών. Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε γρήγορα αφού διαπιστώθηκε στην πράξη ότι ήταν αδύνατο να αναπτυχθεί οποιαδήποτε ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Αμέσως μετά την μεταπολίτευση αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, που διακόπτεται τον Ιανουάριο του 1995 με την ανάληψη των καθηκόντων του Νομάρχη Ευβοίας.
Είχε την ιδιότητα του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για 11,5 χρόνια, του Προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ για 2 χρόνια και του μέλους του Δ.Σ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) για 12,5 χρόνια.
Μέσα από αδιάκοπη προσπάθεια και καθημερινούς αγώνες το Εργατικό Κέντρο στην Εύβοια αναδείχθηκε ο ηγετικός και ο πλέον αξιόπιστος και αποδεκτός από όλους φορέας στην αντιμετώπιση όλων των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων του Νομού.
Με την ιδιότητα του εκπροσώπου των εργαζομένων συμμετείχε στην σύνθεση του Νομαρχιακού Συμβουλίου πριν την καθιέρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (1983-1994).
Στις εκλογές του 1990 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και το 1993 υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Ευβοίας όπου αναδείχθηκε πρώτος αναπληρωματικός.
Με την καθιέρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκλέγεται πρώτος αιρετός Νομάρχης Ευβοίας (1995 - 1998).
Την περίοδο 1999 - 2002 είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Επανεκλέγεται αιρετός Νομάρχης Ευβοίας για την περίοδο 2003-2006 & 2007-2010.
Εκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας για την περίοδο 2011-2014.
Το 2014 θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέγεται δήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου