νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Βόλτα με ποδήλατο από το Λονδίνο στην Κάρυστο


Τη βόλτα τους από το Λονδίνο στην Κάρυστο ξεκινάνε στις 15 Ιουνίου οι Γεράσιμος Λυκούδης και Γεράσιμος Μαλούτας με τα ποδήλατά τους. Μια βόλτα 3.000 χιλιομέτρων που πρέπει νάχεις μεγάλες αντοχές και πολύ κουράγιο για να την τολμήσεις. 


Οι δυο φίλοι θα περάσουν από Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Αυστρία, Ιταλία για να καταλήξουν στην Ελλάδα διανύοντας καθημερινά 200 - 300 χιλιόμετρα σε επαρχιακές οδούς με ανάπαυση 6-8 ωρών την ημέρα.
Ποδηλατικοί Σύλλογοι της Ευρώπης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή τους στους δυο Γεράσιμους και θα υπάρχουν συναντήσεις σε όλο το μήκος της διαδρομής από το Λονδίνο μέχρι την Κάρυστο ενώ έχει ήδη ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια για την πρωτότυπη αυτή ποδηλατοδρομία στα ευρωπαϊκά δίκτυα. 

 
Οι δύο ποδηλάτες έχουν προσκληθεί και θα επισκεφτούν την αδελφοποιημένη πόλη της Kαρύστου στη Γαλλία – Tilleul στο Belfort και Badia Polesina όπου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις προς τιμή τους. 
Η ωραία αυτή προσπάθεια των δύο ποδηλατών είναι η ανάδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας και η προβολή της Ελλάδας και της Καρύστου στην Ευρώπη. 
Ένα ταξίδι αντοχής, ένα ταξίδι-εμπειρία, ένα ταξίδι που λίγοι θα τολμούσαν να πραγματοποιήσουν σαν ένα προσωπικό στοίχημα.
Κρυφός πόθος των δύο ποδηλατών και όσων πιστεύουν στην προσπάθεια αυτή είναι να εδραιωθεί το LONDON-KARYSTOS Race, πανευρωπαϊκά και όχι μόνο.
Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν ο Μιχάλης Μεσταμπέλης και ο Παναγιώτης Καραθανάσης, οι οποίοι με τις μοτοσυκλέτες τους θα κάνουν την ίδια διαδρομή, προσφέροντας αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης και θα καλύψουν την προσπάθεια με φωτογραφικό υλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου