νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Προειδοποίηση Ραβιόλου προς τις εταιρείες ανεμογεννητριών


Σαφή προειδοποίηση προς τις εταιρείες ανεμογεννητριών, που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του δήμου Καρύστου, για την προστασία της περιοχής από τις πυρκαγιές που προκαλούν τα εναέρια καλώδια, απέστειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος με επιστολή του. 
Στην επιστολή του ο Λευτέρης Ραβιόλος επισημαίνει τους κινδύνους που προκαλούνται από τα εναέρια καλώδια του δικτύου των αιολικών πάρκων και κάνει σαφές ότι ο δήμος Καρύστου δεν πρόκειται να δεχθεί καμμιά επιβουλή κατά της ασφάλειας των κατοίκων και της περιουσίας τους. 
Σαν τεχνοκράτης που είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ξεκαθάρισε με την επιστολή αυτή ότι οι κίνδυνοι πυρκαγιάς που, λόγω του υψηλού αιολικού δυναμικού και των μεγάλων θερμοκρασιών, απειλούν κάθε χρόνο την ευρύτερη περιοχή της νότιας Καρυστίας θα πρέπει να περιοριστούν και καλεί τις εταιρείες ανεμογεννητριών να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Είναι γνωστό ότι οι εταιρείες οφείλουν να προχωρούν σε υπογειοποίηση των καλωδίων κατά την κατασκευή του αιολικού πάρκου αλλά το αποφεύγουν για λόγους κόστους και έτσι εκθέτουν την νότια Καρυστία σε συχνούς κινδύνους και σε καταστροφικές πυρκαγιές.
Η κίνηση αυτή του Λευτέρη Ραβιόλου να προειδοποιήσει και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα προς τις εταιρείες ανεμογεννητριών βάζει ουσιαστικά στο τραπέζι ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα και δίνει με τόλμη το στίγμα της νέας πολιτικής του δήμου Καρύστου σχετικά με την αντιμετώπισή του. 


Η επιστολή αναφέρει :

Κύριοι,
Λόγω της θερινής περιόδου και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή μας, όπως καλά γνωρίζετε, θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να επιστήσω την προσοχή σας όσον αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς που οφείλετε στα εναέρια καλώδια του δικτύου των αιολικών πάρκων για τα οποία έχουμε διαμαρτυρηθεί κατ΄επανάληψη σαν Δήμος Καρύστου ζητώντας την υπογειοποίηση τους.
Σας ζητούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια που απαιτείτε ώστε να προστατεύσετε στο μέγιστο βαθμό την περιοχή μας τόσο στα σημεία που είναι ήδη εγκατεστημένες ΑΠΕ όσο και στα υπό κατασκευή έργα για τα οποία ελπίζουμε ότι έχετε ήδη προβλέψει την υπογειοποίηση των καλωδίων.
Επίσης θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση ο Δήμος μας δεν θα δεχθεί να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των δημοτών του και των περιουσιακών τους στοιχείων.
Γι' αυτό ζητούμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την αποφυγή κάθε ενδεχόμενου κινδύνου και την άμεση ενημερωσή μας για τις ενέργειές σας

Κάρυστος 28/06/2014 
Με εκτίμηση,
Λευτέρης Ραβιόλος
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου