νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Εκτός κυβέρνησης Σίμος και Συμεών


Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένουν τελικά ο Σίμος και ο Συμεών Κεδίκογλου. Η μοίρα κοινή αλλά οι αιτίες διαφορετικές.
Ο Συμεών ίσως "πλήρωσε" από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τις πρόσφατες δηλώσεις του και την εμμονή του σε ορισμένα θέματα που είχαν ενοχλήσει πολλούς. Φαίνεται όμως ότι δεν τον ενδιέφερε και πολύ να παραμείνει στην κυβέρνηση αυτή.


Ο άλλος Κεδίκογλου όμως, ο Σίμος, μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος, χρεώνεται εκτός των άλλων και τη δυσαρέσκεια της βάσης της Ν.Δ. στην Εύβοια με τις φημολογούμενες παρεμβάσεις του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος δημοσιογράφος - κυβερνητικός εκπρόσωπος που τιμωρήθηκε με διαγραφή από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών ΕΣΗΕΑ για το «Μαύρο της ΕΡΤ» και την χωρίς αποζημίωση μαζική απόλυση δημοσιογράφων συναδέλφων του, ποινή που επικύρωσε ο ΕΔΟΕΑΠ, το αρμόδιο δευτεροβάθμιο όργανο.  
Την παραπομπή του Σ. Κεδίκογλου ως δημοσιογράφου, που διέσυρε τους συναδέλφους του και πρωτοστάτησε στο λουκέτο της ΕΡΤ και τις απολύσεις αποφάσισε αυτεπάγγελτα το ΠΠΣ, μετά από έγκληση του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Κώστα Μπετινάκη και το δευτεροβάθμιο όργανο μετά από 9ωρη μαραθώνια συνεδρίαση επικύρωσε διαγράφοντας οριστικά τον Σίμο από τα μητρώα δημοσιογράφων ως υπεύθυνο για το αλλαλούμ του λουκέτου στην πρώην ΕΡΤ της οποίας υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος.  
Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε εργαστεί ως συμπαρουσιαστής της Ρούλας Κορομηλά στην εκπομπή «Bravissimo» στη δεκαετία του 90 παρουσιάζοντας μια αυτόνομη ενότητα. Από το «Bravissimo» στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα μακριά αν υπολογίσει κανείς ότι η πολιτική έχει γίνει ένα ριάλιτι με τους πρωταγωνιστές και τους εκπροσώπους που της αξίζουν. "Κατά συνέπεια, όταν αποχωρήσει από την πολιτική, μπορεί εύκολα να επιστρέψει στην τηλεόραση, κατά προτίμηση στη νέα ΕΡΤ της αξιοκρατίας και του ποιοτικού προγράμματος..." όπως γράφτηκε πρόσφατα σε ημερήσια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας.
Τελικά "τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά" όπως εύστοχα είχε δηλώσει πρόσφατα η πρώην βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Ιστιαίας Ουρανία Παπανδρέου, που είχε ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα κατά των εξαδέλφων υφυπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου