νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

νέα και περίεργα από την νότια εύβοια

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Αρθρίτιδα, μάστιγα της εποχής μας και πώς προλαμβάνεται


Η αρθρίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες χρόνιου πόνου. Η ανακούφιση όμως από τους πόνους των αρθρώσεων δεν είναι κάτι εύκολο. Υπάρχουν πάνω από εκατό παθήσεις που συνδέονται με την αρθρίτιδα οι οποίες προσβάλλουν τις αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος και περιοχές γύρω από αυτές. 
Η αρθρίτιδα κατατάσσεται αμέσως μετά τις καρδιοπάθειες ως η δεύτερη κατά σειρά ασθένεια η οποία οδηγεί τον άνθρωπο σε κινητική αδυναμία και ανικανότητα προς εργασία.

Οσο νωρίτερα αρχίσουμε την πρόληψη της αρθρίτιδας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε, συμβουλεύουν οι Ορθοπεδικοί. 

Συμπεριφερθείτε καλά στο σώμα σας.
Σκεφθείτε τα χρόνια που έρχονται όταν το σώμα θα αρχίσει να μεγαλώνει. Φροντίστε το σώμα σας έχοντας πάντα στο νου σας αυτή τη σκέψη. Αυτό, μπορεί να προλάβει την αρθρίτιδα ή να την καθυστερήσει για πολλά πολλά χρόνια.

Διατηρείτε ένα υγιές βάρος.
Η αύξηση του βάρους προκαλεί την προώρη γήρανση των αρθρώσεων και των σημείων που δέχονται την πίεση του βάρους, όπως τα κάτω πόδια, οι αστράγαλοι, τα γόνατα, οι γοφοί και η σπονδυλική στήλη. 

Να γυμνάζεστε τακτικά
Αν δεν γυμνάζεται το σώμα οι μύες αδυνατίζουν και οι αρθρώσεις δέχονται περισσότερο βάρος. Με την τακτική άσκηση οι μύες διατηρούν την ελαστικότητά τους και συνεργάζονται αρμονικά με τις αρθρώσεις.  

Μην γυμνάζεστε υπερβολικά.
Ενώ η τακτική ήπια άσκηση είναι βασική για την διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων αντίθετα η υπερβολική και επίπονη άσκηση θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. 
Το κλειδί είναι η ήπια απλή άσκηση σε καθημερινή βάση ή αρκετές φορές την εβδομάδα με τακτικό πρόγραμμα, που χαρίζει ευεξία στο σώμα και δεν το καταπονεί. Καμμιά γυμναστική που μας κάνει να πονάμε δεν κάνει καλό.  

Aποφύγετε τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις 
Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που γυμνάζουν ειδικά τους καρπούς, τα γόνατα ή τους αστραγάλους που μπορεί να μας δίνουν στο γυμναστήριο είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα αργότερα στις αρθρώσεις. Περιστροφές των καρπών ή των αστραγάλων, άρση βαρών για τα χέρια ή πόδια, η συχνή ανάβαση σκάλας είναι ασκήσεις που καταπονούν τις αρθρώσεις. Ακόμα και το ποδήλατο θέλει προσοχή. Αντίθετα το περπάτημα και η κολύμβηση είναι από τις καλύτερες ασκήσεις πρόληψης της αρθρίτιδας.

Τρώτε υγιεινά και πίνετε άφθονο νερό.
Η υγιεινή διατροφή και το νερό προλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό την επικίνδυνη αρθρίτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου